Τελευταία Νέα

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στους Δελφούς, στην αίθουσα Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής  «Ήμουν παιδί το  ’21», σηματοδοτώντας την έναρξη  του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” στην τρίτη του χρονιά.

Η έκθεση ζωγραφικής «Ήμουν παιδί το ‘21» αποτελεί συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Δελφών με τον Σύλλογο των Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γιώργος Μπουζιάνης», το Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Δήμο Δάφνης Υμηττού.

Στην έκθεση με πρωταγωνιστές τους μαθητές, παρουσιάζονται έργα 38 καταξιωμένων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική του 1821 σε σύνδεση πάντα με το παιδί, αλλά και έργα μαθητών/τριών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γιώργος Μπουζιάνης».

Στην εκδήλωση   απηύθυναν χαιρετισμούς  η Πρόεδρος του Ε.Π.Κε.Δ. Πρύτανης  Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Πρόεδρος του Συλλόγου  Φίλων του Ε.Π.Κε.Δ κ. Δήμητρα Κ. Φιλίππου, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών κ. Νικόλαος Κατσικούλης,  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος.

Την έναρξη του Φεστιβάλ Δελφών τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης και Υμηττού, κ. Γιάννης Τζιβελέκας, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Δημοπούλου και ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης “Γιώργος Μπουζιάνης”, κ. Νίκος Ευσταθίου. Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Λουϊζα Καραπιδάκη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, η οποία ξενάγησε και τους προσκεκλημένους.

Ανάμεσα σε όσα ελέχθησαν από τους ομιλητές, τονίστηκαν τα εξής σημεία: η καταλυτική δύναμη της συνέργειας πολλών φορέων στο να διοργανώνονται σημαντικές πολιτιστικές παραγωγές, η δικτύωση των δρώμενων σε πολλούς διαφορετικούς τόπους και κοινωνίες, η σπουδαιότητα της συμμετοχής των νέων και ειδικά των παιδιών σε μία καλλιτεχνική παραγωγή όπως ήταν η συγκεκριμένη έκθεση, η εκπαιδευτική αναγκαιότητα από τις εκδηλώσεις ενός φεστιβάλ, η δημιουργία νέων έργων στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ και τέλος η ιστορική βαρύτητα και το κάλλος της περιοχής των Δελφών όπου στην αρχαιότητα αποτελούσε το κέντρο του κόσμου, ενώ η Φωκίδα, κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στον Αγώνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου, καθημερινές 09:00-15:00 και Σάββατο -Κυριακή 10:00-14:00 στην αίθουσα Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο