Τελευταία Νέα

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1977 ως ∆ιεθνής Ηµέρα Μουσείων από το ∆ιεθνές Συµβούλιο Μουσείων, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος τους στη σύγχρονη κοινωνία.  Το µήνυµα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα µουσεία φορείς πολιτισµικών ανταλλαγών “µε σκοπό την ενίσχυση της µόρφωσης, την προώθηση της αµοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία µεταξύ των λαών”.

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωµένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριµένο θέµα που αφορά στα µουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονοµιάς. Για το 2017 το ∆ιεθνές Συµβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέµα «Μουσεία και αµφιλεγόµενες ιστορίες: τα µουσεία µιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα µουσεία είναι ελεύθερη.

Πρόγραµµα Εκδηλώσεων Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Πέµπτη 18 Μαΐου 2017, 10.00-13.30

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Εκπαιδευτικό πρόγραµµα: «Από το µύθο στον άνθρωπο. Το γυµνό στην Τέχνη»

Το γυµνό ανθρώπινο σώµα υπήρξε ένα πολύτιµο εργαλείο στα χέρια των καλλιτεχνών. Αποτελεί ένα από τα πιο δηµοφιλή και πολυσυζητηµένα θέµατα στην τέχνη. Η θέα του προκαλεί τους περισσότερους συνειρµούς και τα πιο ανάµεικτα συναισθήµατα από οποιοδήποτε άλλη εικόνα. Όµως η τέχνη συµπληρώνει ό,τι η φύση δεν µπορεί να δώσει στην τέλεια µορφή του.
Μια αρχαιολογική, καλλιτεχνική και κοινωνική προσέγγιση στην εξέλιξη της αποτύπωσης του γυµνού σώµατος µέσα στην πάροδο των αιώνων.

Απευθύνεται σε σχολικές οµάδες της Ε΄ και ΣΤ΄ ∆ηµοτικού. Για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραµµα, διάρκειας 90 λεπτών, ο αριθµός θα ανέρχεται σε 25 παιδιά. Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017, 11.00-13.30

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Θεµατική περιήγηση για το ευρύ κοινό σε εκθέµατα του µουσείου µε θέµα «Από το µύθο στον άνθρωπο. Το γυµνό στην Τέχνη».

Την περιήγηση ακολουθούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Απευθύνεται σε οικογένειες και ατοµικές συµµετοχές.
∆ιάρκεια προγράµµατος 90 λεπτά.
Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στοιχεία επικοινωνίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Θρεψιάδου 1, 32200 Θήβα
Πληροφορίες και δηλώσεις συµµετοχής: Αθηνά Παπαδάκη, Εύη Τσώτα Τηλ.: 2262023559.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο