Τελευταία Νέα

Ρεπορτάζ Νέλη Χαχάμη

Σε εξαιρετικά θερμό και οικείο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης, στην Νίκαια, συζήτηση για την συνεισφορά της Βοιωτίας στην Ελληνική Γραμματεία.

Ο Δημήτρης Λάμπρου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, με τον πάντα εύστοχο και ευφυή λόγο του έδωσε μια πλήρη εικόνα στους παρευρισκομένους για την διαδρομή της Βοιωτίας, ανά τα χρόνια, στα Ελληνικά Γράμματα.

Ξεκινώντας απ’ τον Ησίοδο, διατρέχοντας τον Πλούταρχο, φτάνοντας στον Τάκη Λάππα και από εκεί στον Σύντομο Χειμώνα της Ληστοκρατίας, ο ιδιοκτήτης του viotiaplus.gr καθήλωσε το θερμό ‘κοινό’ της βραδιάς και συνέβαλε στην ανάδειξη της προσφοράς των Βοιωτών στον λογοτεχνικό και ποιητικό κόσμο.

Παράλληλα, η φιλόλογος, συγγραφέας και πρόεδρος της Ιωνικής Λέσχης, Αρχοντία Παπαδοπούλου έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο του Δημήτρη Λάμπρου, και αποτύπωσε όσα η σπάνια και ορθή ματιά της είδε μέσα σ’ αυτό.

Κλείνοντας η κα Παπαδοπούλου, διάβασε αποσπάσματα ποιημάτων και πεζών της φιλολόγου Αγγελικής Εκμετζόγλου, τα οποία συνεπήραν τους ακροατές και επικύρωσαν ένα ιδανικό τέλος για την όμορφη βραδιά, μα και μια υπόσχεση για πολλές εξίσου δημιουργικές συναντήσεις στο μέλλον.

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

 

2 thoughts on “Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης: Ο Δημήτρης Λάμπρου για την συνεισφορά της Βοιωτίας στην Ελληνική Γραμματεία και 37 φωτογραφίες

  1. Ο/Η Λουκία Σουγιά λέει:

    Ο Πολιτισμός σώζεται από και σε Λέσχες, Εργαστήρια, Ακαδημίες.
    Μπράβο σας!

    1. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τα καλά σας λόγια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο