Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε στο Ράλλυ Ακρόπολις Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, στο “Ellinikon Experience Centre”. Τις εργασίες του απολογιστικού συνεδρίου άνοιξε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στο θετικό οικονομικό αποτύπωμα του Ράλλυ Ακρόπολις, που θα γιορτάσει τα 70 του χρόνια το 2023.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, απευθυνόμενος στο συνέδριο, επεσήμανε ότι η απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση τόσο το 2021, όσο και το 2022 απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια από:

  • Τις ομάδες και τους κατασκευαστές.
  • Το σύνολο των  στελεχών της FIA.
  • Τον WRC Promoter και τους χορηγούς.

Το σημαντικότερο είναι ότι ικανοποίησε τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών, που βρέθηκαν στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας για να δουν από κοντά τον εθνικό μας αγώνα. Ακόμη, επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη του τόπου από τη διοργάνωση, που συνοψίζονται σε:

  • Οικονομική τόνωση των τοπικών αγορών (εστίαση, καταλύματα, λιανεμπόριο).
  • Παγκόσμια προβολή.
  • Κοινωνικά μηνύματα για αξίες, όπως η οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός.

Τόνισε δε, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και άλλοι δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, έχουν κινηθεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά για την κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να διεκδικούν με αξιώσεις την εκ νέου διεξαγωγή του “Ράλλυ των Θεών” στην έδρα του, δηλαδή στις φημισμένες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, όπως και στο Service Park στην περιοχή της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός απαρίθμησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας και τη διαχρονική σύνδεσή της με το Ράλλυ Ακρόπολις. Πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική ετοιμότητα των εμπλεκόμενων για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και τις κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο