Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα εκτελούμενα ή σχεδιαζόμενα έργα και δράσεις, τα οποία χρήζουν χρηματοδότησης.

Τα κύρια ζητήματα, που έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό, έχουν ως ακολούθως:

  • Άξονας Έργων Οδικής Ασφάλειας: Σύμφωνα με τον Υπουργό, αναμένεται άμεσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών, η έκδοση πρόσκλησης για την χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

  • Χρηματοδότηση Έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ιδίως για την αποκατάσταση υποδομών από φυσικές καταστροφές: Ο Αν. Υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2022 διακριτό κονδύλι ύψους 300.000.000 €, ειδικά για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων αποκατάστασης.

 

  • Χρηματοδότηση Έργου Ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας: Σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό, δύναται να χρηματοδοτηθεί από τον άξονα των αστικών αναπλάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κλειστό δίκτυο άρδευσης κάμπου Δ.Ε. Θεσσαλιώτιδας, Δήμου Δομοκού: Δύναται να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου σχετικού αρδευτικού έργου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποδομών & Μεταφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο