Τελευταία Νέα

Γράφει η Ιουλία Μπράμη

Μια πόλη δεν είναι μόνο τα μνημεία της. Ούτε απλώς οι φυσικές ομορφιές της. Είναι οι άνθρωποί της και τα στέκια τους.  Η αγορά της κι η νεολαία της. Η Λιβαδειά, μια όμορφη κατά γενική παραδοχή μικρή πόλη, χτισμένη ανάμεσα στις πλαγιές βουνών και στην απλωσιά του κάμπου, έχει  ζωηρό το αποτύπωμα των ανθρώπων της και πανέμορφα καταστήματα για ποιοτική διασκέδαση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της. Μερικά είναι τόσο ιδιαίτερα, που θα ‘ταν παράλειψη να βρεθείτε στη Λιβαδειά τις μέρες του Πάσχα και να μην τα επισκεφθείτε. Όπως αυτά που παρουσιάζουμε.

ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ

Όμορφη θέση δίπλα στο ποτάμι, στις όχθες της Ερκυνας, με τα τεράστια πλατάνια σαν δείκτες που σημαδεύουν ένα μέρος για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας με καφέ ή ποτό.  Στο κέντρο της Λιβαδειάς, αλλά σε διακριτική, ήσυχη θέση όπου δεν φτάνει ο θόρυβος της πόλης. Αντίθετα κυρίαρχος είναι ο ήχος της ροής του ποταμού στα έξω τραπέζια, που επιτρέπει νοερές αποδράσεις από την καθημερινότητα και ψυχική ευφορία. Στον εσωτερικό χώρο  την ατμόσφαιρα οικειότητας και ζεστασιάς διαμορφώνουν η ιδιαίτερη εναλλακτική διακόσμηση,  η επιλεγμένη ποιοτική  μουσική, το ευγενικό προσωπικό, οι ενδιαφέροντες θαμώνες. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και κάποια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Art Café Αστραδενή.


Art Cafe Αστραδενή, Ι. Λάππα 9, Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

AΦΡΟΣ

Στη δυτική πλευρά της πόλης, δίπλα στην Ερκυνα, βρίσκεται ένα μαργαριτάρι στον «αφρό». Ένα από τα πιο in τσιπουράδικα-μεζεδοπωλεία της πόλης! Φιλόξενο, με πρωτότυπα πιάτα και νοστιμότατους ψαρομεζέδες –όλα χειροποίητα, φρέσκα και delicious! To τσίπουρο είναι εφάμιλλο της γευστικής απόλαυσης και η καλή παρέα must για αξέχαστα μεσημέρια, απογεύματα και βράδια. Ιδανικός προορισμός τις μέρες της νηστείας με φρεσκότατα θαλασσινά αλλά και για όλο τον χρόνο με γεύσεις που μυρίζουν θάλασσα. Εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών και επιλεγμένα υλικά στα συν του ΑΦΡΟΣ.

ΑΦΡΟΣ

Ερκυνας 5, Λιβαδειά

Τηλ. 2261400293

https://www.facebook.com/afroslivadeia/

 

VINTAGE

Στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή Μπουφίδου και Σπυρίδωνος, ακριβώς στο κέντρο της Λιβαδειάς, εκεί που το πέρασμα είναι αναπόφευκτο και οι συναντήσεις θεσμός, βρίσκεται το Vintage. Στον ιδιαίτερο νεοκλασικού ρυθμού χώρο με την λιτή, υψηλής αισθητικής διακόσμηση η μέρα ξεκινά μ’ έναν γευστικό καφέ στο lounge δροσερό περιβάλλον ή στα τραπεζάκια έξω που υποδέχεται όλες τις ηλικίες ικανοποιώντας κάθε προσδοκία. Αψογη εξυπηρέτηση, καθαρά ποτά, καλή μουσική, διακριτική ομορφιά είναι τα συστατικά και στη νυχτερινή διασκέδαση στο Vintage καθώς μεταμορφώνει τα βράδια σας με τη ζωντάνια του και με τη  συμβολή των DJ ‘s απογειώνει τους ρυθμούς. Το Vintage σφύζει από ζωή, κέφι και όμορφες παρουσίες αποτελώντας ένα νεανικό αγαπημένο στέκι για υπέροχες μέρες και αξέχαστες νύχτες.

VINTAGE

Μπουφίδου 7, Λιβαδειά

Τηλ. 2261020039

https://www.facebook.com/Vintage

 

 

ΥΨΙΛΟΝ

 

Μια ξεχωριστή παρουσία στον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας αποτελεί το Μουσικό Μεζεδοπωλείο ΥΨΙΛΟΝ. Η αισθητική του εστιατορίου εντυπωσιάζει, το ίδιο και η κουζίνα του. Ενας ειδυλλιακός και κομψά διακοσμημένος χώρος με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και απρόσκοπτη θέα στις όχθες της Ερκυνας που θα μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα πιάτα του ΥΨΙΛΟΝ που ετοιμάζονται με άριστης ποιότητας υλικά, φροντίδα και μεράκι. Πολλές βραδιές αλλά και μεσημέρια η μουσική έχει διάφορα χρώματα στο ΥΨΙΛΟΝ και οι Κυριακές είναι ρεμπέτικες. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, από νωρίς το μεσημέρι με νηστίσιμες και όχι μόνο επιλογές που συνοδεύουν το τσίπουρο ή το κρασί σας.

ΥΨΙΛΟΝ

Στοά Καλλιαγκάκη, Λιβαδειά

Τηλ. 2261028210

https://www.facebook.com/YpsilonLivadeia/

 

ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ

Σταθερή γευστική παρουσία στη Λιβαδειά αποτελεί ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ στις Πηγές της Κρύας. Θέα που μαγεύει, νοστιμιές που σε κερδίζουν, εξυπηρέτηση που εκτιμάς, τιμές προσιτές. Μουσικές βραδιές, καθημερινή συνήθεια για κάποιους, αγαπημένη γωνιά για περισσότερους. ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ είναι υπέροχος προορισμός μέσα στα δρώμενα των γιορτινών ημερών στην Κρύα όπου χτυπά η καρδιά του Λιβαδείτικου Πάσχα. Κρεατικά και πρωτότυπα μαγειρευτά πιάτα έχουν την τιμητική τους και σας περιμένουν.

ΤΑΞΙΜΙ

Δάφνης και Λεβάδου, Πηγές Κρύας, Λιβαδειά

Τηλ. 2261081871

www.facebook.com/Taximi1998/

 

O ΝΩΝΤΑΣ

Στην ανατολική είσοδο της πόλης  δεσπόζει η περίφημη ταβέρνα Ο ΝΩΝΤΑΣ. Μια στάση στην ψησταριά του θα σας αποζημιώσει: ντόπιο αρνάκι, λαχταριστά παϊδάκια στα κάρβουνα, κάθε λογής κρεατικό τοπικής παραγωγής, κλασικά πιάτα και κρασί, εμφιαλωμένο και χύμα υψηλής ποιότητας, σε τιμές φιλικές. Η άψογη εξυπηρέτηση φέρνει μαζί της τα 50 χρόνια παράδοσης στην εστίαση  της οικογένειας Κοβάνη. Ο χώρος είναι άνετος, φιλόξενος, ιδανικός για οικογένειες με όμορφη θέα και μεγάλο πάρκινγκ. Προτείνεται να δείτε την παραδοσιακή συλλογή  παλαιών αντικειμένων των ιδιοκτητών που δίνουν τον τόνο στη διακόσμηση της ταβέρνας. Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρέατος στη Λιβαδειά και τους επισκέπτες ο ΝΩΝΤΑΣ σας περιμένει από την Κυριακή του Πάσχα και κάθε μέρα από το μεσημέρι ως το βράδυ.

ΝΩΝΤΑΣ ΤΑΒΕΡΝΑ

2ο χιλιόμετρο ΠΕΟ Λιβαδειάς-Αθήνας

Τηλ. 2261025422

https://www.facebook.com/tavernaonontas1969/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο