Τελευταία Νέα

Το 2ο Πιλοτικό Σχολείο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2021, με θέμα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στη βιομηχανία των Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Το πρόγραμμα του Πιλοτικού Σχολείου παρέχεται από το University of Trento της Ιταλίας και τον φορέα καινοτομίας Hub Innovation Trentino της Ιταλίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια TU Freiberg της Γερμανίας και Montanuniversität Leoben της Αυστρίας.

Ακολουθεί  τους στόχους της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals – SDGs) και τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Οι συμμετέχοντες  με δημιουργικό τρόπο θα ενημερωθούν και θα κατανοήσουν  τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες του κλάδου των Ορυκτών Πρώτων Υλών, θα προβληματιστούν και θα προτείνουν νέες  ιδέες για τη βελτίωση των εφαρμοζόμενων σήμερα λύσεων. Παράλληλα, η συνεργασία με επιχειρηματίες και εταίρους της βιομηχανίας  θα συμβάλει στην πρόσκτηση νέων δεξιοτήτων, στην εκμάθηση της χρήσης νέων εργαλείων και στην ανάπτυξη μιας νέα νοοτροπίας που θα βοηθήσει στην οικοδόμηση της σταδιοδρομίας τους ως επαγγελματιών καινοτομίας στον πολλά υποσχόμενο κλάδο ΟΠΥ.

Το 2ο Πιλοτικό Σχολείο συνδυάζει διαλέξεις και καθοδήγηση από ειδικούς μαζί με μια πρακτική προσέγγιση, όπου οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτόνομα σε ομάδες για να κατανοήσουν τη βιομηχανική πρόκληση και να καινοτομήσουν εφαρμόζοντας τις δικές τους πρωτότυπες επιχειρηματικές λύσεις.

Τη διοργάνωση στηρίζει η MYTILINEOS που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnAct – SDGs. Οι  φοιτητές ή απόφοιτοι σχολής με αντικείμενο σπουδών στις Ορυκτές Πρώτες Ύλες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως 31 Αυγούστου 2021. Μάθετε περισσότερα: https://bit.ly/3B5rrP2

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο