Τελευταία Νέα

 

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Προβληματισμό για τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία πρέπει να προκάλεσε στους σώφρονες παρατηρητές  η εκδήλωση της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας που έγινε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στη Λιβαδειά με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Η προσέλευση ήταν μικρή -αναντίστοιχη κόμματος που βαδίζει πλησίστιο προς την εξουσία. Και όσοι παρευρέθηκαν ήταν πολιτικά ανόρεχτοι και υποτονικοί. Σε αυτό δεν μπορεί παρά να προστεθεί η εμφανής διάσταση μεταξύ των προβεβλημένων στελεχών που δείχνει ξεκάθαρα ότι η απαραίτητη για την εκλογική νίκη ενότητα όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένη αλλά είναι και δύσκολο να εξασφαλιστεί αφού οι διαφορές μοιάζουν αγεφύρωτες.

Να μην έλκονται οι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική ψηφοφόροι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξηγήσιμο στην τρέχουσα συγκυρία και έχει γενικότερες πολιτικές προεκτάσεις. Ειδικά όμως στη Βοιωτία όπου η απουσία ικανών και καταρτισμένων στελεχών στη Νέα Δημοκρατία μετράει πάνω από είκοσι ολόκληρα χρόνια το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και οι λύσεις που απαιτούν “σπάσιμο αυγών” δεν διαφαίνονται ούτε στον πιο μακρινό ορίζοντα. Κι αυτό δεν είναι ευθύνη των τοπικών οργανώσεων που στο κάτω κάτω τόσο μπορούν τόσο κάνουν αλλά των επιτελείων του κόμματος που οφείλουν πρώτα να αναδιατάξουν τα του οίκου τους -και είναι πολλά στη Βοιωτία- για να αποκτήσουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία ώστε ν’ απευθυνθούν στον ελληνικό λαό και να ζητήσουν με αξιώσεις ισχυρή κυβερνητική εντολή.

Κατά τα άλλα ο κ. Αυγενάκης προσεκτικός στη γραμμή του κόμματος δήλωσε ότι: “«Δυστυχώς, η πολιτική της Κυβέρνησης είναι βαθιά επικίνδυνη όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας» και αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γεώργιο Λιανό και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας κ. Θεόδωρο Καλοπίτα για το συνολικό τους έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:

 

  • «Η άσκηση κριτικής στους επικίνδυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα είναι υπεύθυνη πολιτική. Δεν είναι μικροπολιτική, αλλά κορυφαίο ζήτημα άσκησης υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής σε μια δημοκρατική κοινωνία.     
  • Το ζήτημα της άμεσης επιστροφής των δυο στρατιωτικών μας στην Ελλάδα προέχει. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Η Τουρκία επιδεικνύει μια έντονη νευρικότητα και επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ενότητα και με στιβαρότητα. Αποδεικνύεται τώρα –όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή– ότι η παντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, αντί να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, δρομολόγησε την επιδείνωσή τους. Είχαμε έκτοτε:
  • το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια,
  • τις πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.,
  • τη navtex για μια τουρκική άσκηση που περιλαμβάνει ολόκληρο το Καστελόριζο
  • βέβαια τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.
  • Η άγνοια του κ. Τσίπρα, το θράσος και οι αφελείς αυτάρεσκες δηλώσεις του «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ήξερα;» έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Φίλης, με περισσό θράσος, δήλωσε προχθές ότι «το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι μείζον».
  • Η ΝΔ κρατά χαμηλούς τόνους και μια στάση ευθύνης. Δεν ακολουθούμε μικροκομματική πολιτική σε ένα εθνικό θέμα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,  που το έχει αποδείξει στο παρελθόν και το αποδεικνύει και σήμερα με τον τρόπο που χειρίζεται όλες τις εθνικές υποθέσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης προ ημερών στη Ρόδο «στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και ιδίως να επενδύουμε σε  τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:

 

α) ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση,

β) αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες,

γ) ενότητα του ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες προκλήσεις. Το Έθνος μας μεγαλούργησε, όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο».

 

  • Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών μας συμβόλων και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε έναν επιπόλαιο και με κομματική υστεροβουλία χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όπως και οι παραλήπτες του! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
  • Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει».

 

  

 

«

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο