Τελευταία Νέα

του Δημήτρη Λάμπρου

 

«Το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει. Μόνο οι ταξιδιώτες τελειώνουν. Κι αυτοί όμως μπορούν να διαιωνίζονται στη μνήμη, στην ανάμνηση, στην αφήγηση».

Και το μακρύ ταξίδι του «Ο Σύντομος Χειμώνας της Ληστοκρατίας» μοιάζει ατέλειωτο, τόσο που δεν θα τολμούσα να διανοηθώ, όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο εμφανίστηκε στην ελληνική βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Λεξίτυπον, τις οποίες και ευχαριστώ θερμά.

Από την πρώτη στιγμή οι κριτικές και οι γνώμες για το βιβλίο ήταν ιδιαίτερα θετικές και οι αναγνώστες του το αγκάλιασαν με ουσιαστικό ενδιαφέρον και μια θέρμη πρωτόφαντη, όπως φάνηκε στις παρουσιάσεις του στη Χαλκίδα, στη Λιβαδειά, στα Άσπρα Σπίτια, στο Δίστομο και στο Στείρι, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια.

Ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ Giannis Panousis, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο λογοτέχνης Κώστας Μπαϊρακτάρης, η συγγραφέας Κατερίνα Γιαμά, η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Ελένη Σουλτάτη, ο ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης. Κι ακόμα η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Δήμητρα Σκαύδη, ο ποιητής Dimitris Fafoutis και ο νομικός Μιλτιάδης Σφουντούρης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις συναδέλφους δημοσιογράφους Fei Mavragani και ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ για την παρουσίαση του ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ στις εκπομπές τους.

Οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν την περίοδο που ξεκινά από τον Σεπτέμβρη με πρώτο σταθμό το Κυριάκι και κατόπιν τα Καμένα Βούρλα, τη Λαμία, την Αθήνα, τα Γιάννενα και πιθανόν το Μόντρεαλ του Καναδά (το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί).

Αγάπησα πολύ αυτό το βιβλίο, μα περισσότερο χάρηκα για το πόσο το αγάπησαν οι πολυάριθμοι αναγνώστες του, δεκάδες από τους οποίους είχαν την ευγένεια να δημοσιεύσουν την προσέγγισή τους στο facebook ή να μου τη στείλουν προσωπικά. Θέλω εδώ να σημειώσω ότι θα επιχειρήσω να δημοσιεύσω όλες αυτές τις κριτικές -έναν πολύτιμο θησαυρό για εμένα- στο viotiaplus.gr με τη σειρά που έφτασαν στα χέρια μου.

Από την άποψη αυτή «Ο Σύντομος Χειμώνας της Ληστοκρατίας» είναι ένα ήδη επιτυχημένο βιβλίο, αφού κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τόσους εκλεκτούς ανθρώπους του πνεύματος και να τους χαρίσει μερικές στιγμές λογοτεχνικής απόλαυσης.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη διαδρομή που κάναμε μαζί στα χνάρια του έρωτα, της εξέγερσης και της ιστορίας.

Τέλος, επειδή πολλοί με ρωτούν, το νέο μου έργο που έχει τον προσωρινό τίτλο «Μια Επανάσταση στην Όχθη της Ματαιότητας» έχει ήδη ολοκληρωθεί και από τον Σεπτέμβριο εισέρχεται στη μακρά διαδικασία της έκδοσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο