Τελευταία Νέα

Στην Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη δομών Υγείας, κοινωνικών ομάδων και της τοπικής Οικονομίας απασχόλησαν την Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022. Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν:

  • Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και τα προβλήματα συγκεκριμένων δομών της Στερεάς Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στις παρεμβατικές δράσεις της Περιφέρειας για την υποστήριξη του ΕΣΥ, όπως οι χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ περίπου για τον εξοπλισμό δομών Υγείας. Με πρότασή του, αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπακομήτρο, προκειμένου να γίνουν συναντήσεις και παρεμβάσεις στα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση προβλημάτων υποστελέχωσης κλπ.  
  • Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και η ανάγκη υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς διαβεβαίωσαν για την συνέχιση και την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά με τις κρατικές παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός των συμμετοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού (Α’ Εξάμηνο 2022). Τον απολογισμό παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Το α΄ εξάμηνο του 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενίσχυσε οικονομικά τη συμμετοχή άνω των 160 επιχειρήσεων σε 14 εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Η επιλογή των εκθέσεων έγινε σε συνεννόηση με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας.
  • Το 91% των συμμετεχόντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την συμμετοχή τους στην εκθέσεις εσωτερικού/ εξωτερικού.
  • Κατά μέσο όρο το ¼ των συναντήσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός εκθεσιακού γεγονότος καταλήγουν σε σύναψη εμπορικής συμφωνίας.
  • Στις εκθέσεις συμμετέχουν πλέον και νέες επιχειρήσεις, πέρα από αυτές που συμμετέχουν συστηματικά.

 

 

Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας έτους 2022, προκειμένου να ενταχθούν έργα, όπως η «Άρση επικινδυνότητας στον οδικό άξονα προς Φτερόλακα» και η χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Docfest 2022».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο