Τελευταία Νέα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Κοινότητα Ξυλικών με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ξυλικών, και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 τη Βραδιά Πολιτισμού «Ξυλικού – Ιωνία 100 Χρόνια Μνήμης», στην πλατεία των Ξυλικών με την παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Συμεών, προς απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων.
Ο πατήρ Διομήδης Παναγιωτόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, ο Γιάννης Βρεττός, εκπαιδευτικός – ποιητής και ο Πάνος Καλουδάς, δημοσιογράφος – συγγραφέας, παρουσίασαν τις ιστορικές και ποιητικές διαστάσεις του νέου βιβλίου του Πατέρα Διομήδη με τίτλο
«Ο δρόμος για την Ιωνία. Πορεία θυσίας. Εννέα διηγήματα», το οποίο επιχειρεί την εξιστόρηση της συμμετοχής στρατιωτών από τους Ξυλικούς στην ελληνική εκστρατεία στη Μικρά Ασία.
Τη βραδιά πλαισίωσαν επίσης μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», παρουσιάζοντας χορούς της Μικράς Ασίας, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Κούντζου έκανε εκτενή αναφορά στο χρονικό των διωγμών και της καταστροφής. Την εκδήλωση που συντόνισε με ιδιαίτερη επιτυχία η Δήμητρα Αθανασάκου έκλεισε η Λαϊκή Ορχήστρα με αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο