Τελευταία Νέα

Έργα που ξεκινούν άμεσα ή είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Ορχομενού επέβλεψε χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρο Νικολάου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Μπακομήτρο.

 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ορχομενού Βούλα Καράλη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Στέφανο Ξηρογιάννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ακραιφνίας Κώστα Ζυγογιάννη, τους επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας Γιάννη Νταβαλούμη και Σταύρο Χριστακάκη και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ακραιφνίου Αλέκο Βασιλείου, Κοκκίνου Γιώργο Μπαρμπέρη, Κάστρου Γιάννη Ζυγογιάννη και Παύλου Ηρακλή Ντουφεξή.

 

Ανταποκρινόμενος σε ένα χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ανακοίνωσε στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παύλου την εισαγωγή σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θέματος για απόφαση χρηματοδότησης του έργου διαπλάτυνσης και ανακατασκευής της Οδού Κάστρου – Παύλου, η οποία εξυπηρετεί τα χωριά Κάστρο, Παύλο, Λούτσι, αλλά και την Κυρτώνη του Δήμου Λοκρών.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και με αφορμή την πρόσφατη προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την εκτέλεση από τον Δήμο Ορχομενού του έργου αγροτικής οδοποιίας Κάστρο – Γλα, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα διάνοιξης νέων οδών εντός του Κωπαϊδικού πεδίου.

 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Βούλα Καράλη, επέβλεψαν επίσης τα έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού, συνολικού προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ. Παράλληλα με την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού, η οποία υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τέσσερα ακόμη έργα, τα οποία υλοποιούνται από τον Δήμο Ορχομενού και αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και οδών, καθώς και στην αποκατάσταση του κτιρίου των κελιών και του πρεσβυτερίου του Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς και του περιβάλλοντος χώρου.

 

Πραγματοποιήθηκε επίσης αυτοψία:

  • Στη Νότια Πύλη του Γλα, όπου η Περιφέρεια συγχρηματοδοτεί αρχαιολογικές εργασίες για την ανάδειξη της μυκηναϊκής ακρόπολης.
  • Στο υπό κατασκευή έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΠΟΤΙ ΣΤΗ Τ.Κ. ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το υλοποιεί ο Δήμος Ορχομενού.
  • Στο κτίριο που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο οποίο μεταστεγάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το Α.Τ. Ορχομενού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο