Τελευταία Νέα

Περιοδεία στον Δήμο Αγράφων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συμμετείχε και στις εργασίες της 9ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας. 

Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής – Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη για την κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση «Τέμπλα», επί της Επαρχιακής Οδού Βελαώρα – Τοπολιανά – Βρουβιανά, Αιτωλοακαρνανίας, έργο προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται και παράλληλα εξελίσσεται έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ για τη σύνδεση της γέφυρας με την Επαρχιακή Οδό, επισκέφτηκαν τα Λεπιανά και το Ραπτόπουλο, όπου πραγματοποιούνται πρωτότυπες πολιτιστικές και μαθητικές εκδηλώσεις, από το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις Σχολές του Γένους που λειτούργησαν στην Ευρυτανία. 

Συμμετείχαν επίσης στην Τακτική Συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, όπου ανακοινώθηκε η ωρίμανση και επικείμενη δημοπράτηση με το σύστημα της μελετοκατασκευής από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σύντομο χρόνο, του πλέον κρίσιμου τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από τέλος παράκαμψης Μακρακώμης (και όχι από το Νεοχωράκι έως τη σήραγγα Τυμφρηστού, η έναρξη διαδικασιών αδειοδότησης υδατοδρομίου στη Λίμνη Κρεμαστών, με στόχο τόσο την τουριστική ανάπτυξη, όσο και τη διασύνδεση της περιοχής με τα αστικά κέντρα σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης, η δημοπράτηση της ολοκλήρωσης των μελετών της οδού Βίνιανης – Μαυρομάτα – Όρια Π.Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 1.196.468,32 € με ΦΠΑ και ο σχεδιασμός δημιουργίας «ΟΧΕ Ορεινών Περιοχών» ή δράσεις ΒΑΑ για τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, με στόχο την ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης των συγκεκριμένων περιοχών. 

Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα υπό εκτέλεση έργα «Βελτίωσης Οδικού Δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος, α΄φάση», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και «Ολοκλήρωσης ασφαλτόστρωσης Οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Άγραφα – Επινιανά», προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ και επίσκεψη στη Λίμνη Κρεμαστών με σκοπό την ενημέρωση από τους υπεύθυνους του προγράμματος δωρεάν περιηγήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη θετική ανταπόκριση του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο