Τελευταία Νέα

Η 13η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στην πόλη της Καρύστου και πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, επικεντρώθηκε σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, αφού κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου, παρευρέθηκε πλήθος θεσμικών φορέων του τόπου, οι οποίοι έλαβαν τον λόγο στο πλαίσιο της διαλογικής συζήτησης.
Έγινε ενημέρωση σχετικά με την δημοπράτηση ενός από τα πλέον σημαντικά έργα για τον νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα 7,5 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα. Είχαν προηγηθεί η απομάκρυνση του παλαιού αναδόχου, η επικαιροποίηση των μελετών και η εξασφάλιση της αύξησης της σχετικής χρηματοδότησης κατά 8.000.000 € (φτάνοντας τα 12.000.000 €) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Αναλύθηκε μια σειρά από έργα και δράσεις, που αναπτύσσονται στην περιοχή, όπως το δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, τα οποία θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ σε Κάρυστο, Μαρμάρι και Νέα Στύρα.
Γνωστοποιήθηκε η έγκριση παροχής ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε γυναίκες που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Συζητήθηκαν επίσης η εγκατάσταση 21 υδατοδεξαμενών σε θέσεις που υπέδειξαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και η κυκλοφοριακή μελέτη της Άμφισσας. Αποφασίστηκε επίσης, ομόφωνα να παραμείνει κλειστό το τμήμα της Επαρχιακής οδού Στόμιο – Διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα), για λόγους οδικής ασφάλειας, αλλά και για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων και καταπτώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο