Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι θα επαναληφθεί και θα επεκταθεί σε περιοχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων το καινοτόμο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών, το οποίο υλοποιήθηκε για τους δύο πυρόπληκτους δήμους της βόρειας Εύβοιας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κωνσταντίνου Γαλάνη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τους δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, καθώς και με τα Δασαρχεία της βόρειας Εύβοιας.

 

Σχεδιάστηκαν  οκτώ περιβαλλοντικές διαδρομές με επισκέψεις σε λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες, λατομεία, στο Απολιθωμένο Δάσος και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κερασιάς, στα Λουτρά Αιδηψού, στον «Ταύρο των Ωρεών»,  καθώς και επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και πανέμορφες παραλίες, όπως της Λίμνης, της Αγίας Άννας και των Ωρεών.

 

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν η συνειδητοποίηση της ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Συμμετείχαν συνολικά 60 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 6 της Π.Ε. Φωκίδας, 16 της Π.Ε. Φθιώτιδας, 4 της Π.Ε. Ευρυτανίας, 20 της Π.Ε. Εύβοιας και 14 της Π.Ε. Βοιωτίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο