Τελευταία Νέα

Η Κωπαΐδα βρέθηκε στο επίκεντρο της 8ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διά ζώσης, στην πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (epresence), για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.

 

Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Κωπαΐδας, αλλά πρωτίστως ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξής της και τα έργα που εκτελεί ή δρομολογεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνοπτικά, οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κωπαΐδα κατά τη χρονική  περίοδο 2016 – 2020, έχουν ως εξής:

  • Ολοκληρωμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.921.000 €.
  • Έργα σε εξέλιξη ύψους 9.734.908 €.
  • Έργα σε διαδικασία δημοπράτησης ύψους 12.032.544,5 €.

Στη συνεδρίαση προβλήθηκε εξειδικευμένη ανάλυση και παρουσίαση των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (δείτε συνημμένα), ενώ κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη, του Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα, του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη και του Δημάρχου Θηβών Γιώργου Αναστασίου.

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Αγροτικών Συλλόγων, από τους οποίους τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Σάββας Κεφαλάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Νταντούμης και εκπροσώπων κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας.

Τοποθετήθηκε επίσης ο Βοιωτός πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης, ενώ ο Βουλευτής ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσαν με επιστολές τις απόψεις τους για τη διαχείριση και την ανάπτυξη της Κωπαΐδας.

Προ ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τα στοιχεία απολογισμού και ισολογισμού του έτους 2021 και προϋπολογισμού του έτους 2022 του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Άπαντες ενημερώθηκαν για τις δαπάνες του ΟΠΑΣΤΕ ανά Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και για κάθε μία από τις συνολικά 208 δράσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν το 2021, 53 εκ των οποίων αφορούσαν την επέτειο των 200 χρόνων, από την Εθνεγερσία του 1821.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, εγκρίθηκε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 για την ένταξη νέων έργων ή δράσεων, όπως:

  • Ο καθαρισμός κοίτης Βοιωτικού Κηφισού και υδατορεμάτων, προϋπολογισμού 600.000 €.
  • Η προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο Γήπεδο Παραλίας Αυλίδας, προϋπολογισμού 32.860 €.
  • Οι δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης του Αθλητισμού και του Αθλητικού Τουρισμού στην Π.Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 106.640 €.
  • Η αποπεράτωση διπλού αποχετευτικού αγωγού του Δήμου Καμμένων Βούρλων, προϋπολογισμού 68.000 €.
  • Η δαπάνη μαθητικών εκδρομών, προϋπολογισμού 40.000 €.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο