Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, το κτήριο των γραφείων του Επιμελητηρίου στη Λαμία με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση του κτηρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 495.000 €, εντάσσεται στη συνολική παρέμβαση την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αποκατάσταση, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου γραφείων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση, την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ, την εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του προσωπικού, καθώς και τον πιο λειτουργικό καταμερισμό των εσωτερικών επιφανειών, ώστε να φιλοξενήσουν νέες χρήσεις.

 

Συνοπτικά, προβλέπεται:

  • Στην νότια και κύρια όψη του κτιρίου, η αντικατάσταση της παλιάς μεταλλικής κατασκευής από μεταλλικούς σωλήνες και τζάμι, με νέο σκελετό από κοιλοδοκούς, όπου τοποθετούνται περσίδες για την επίλυση των προβλημάτων σκίασης των χώρων εργασίας.
  • Στην ανατολική καθώς και στη βόρεια όψη, η διάνοιξη νέων παραθύρων με στόχο τον καλύτερο φωτισμό και αερισμό των χώρων εργασίας.
  • Η καθαίρεση των παλαιών κουφωμάτων και η αντικατάσταση τους από νέα κουφώματα αλουμινίου υψηλής θερμομόνωσης με ενεργειακά κρύσταλλα.
  • Ο επανασχεδιασμός της κύριας εισόδου, όπως και του χώρου του κυλικείου, που βρίσκεται έξω από την Αίθουσα Συγκεντρώσεων στο Β’ Όροφο, ώστε να λειτουργεί και ως εκθετήριο προϊόντων.
  • Η αναδιάταξη γραφείων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και ο επανασχεδιασμός της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο