Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη αναπτύξει μεγάλο στόλο από εκχιονιστικά και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ έχει ενεργοποιήσει και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Φίλιππος», το οποίο αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

 

Για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε την Τρίτη 8 Μαρτίου  σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Μέχρι στιγμής, επιχειρούν 77 μηχανήματα στην Π.Ε. Εύβοιας, 60 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 20 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 15 στην Π.Ε. Φωκίδας και 15 στην Π.Ε. Ευρυτανίας και δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) σε αρκετά σημεία του Εθνικού οδικού δικτύου, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην:

  • Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού (από την 16ηχιλιομετρική θέση έως την 42η χ.θ.).
  • Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (θέση Ράχες Τυμφρηστού).
  • Σε άλλα σημεία του Επαρχιακού Οδικού δικτύου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί διακοπές ηλεκτροδότησης και άλλα προβλήματα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου, το οποίο θα ενταθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στις πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Εύβοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο