Τελευταία Νέα

Ένα από τα βασικά θέματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση είναι οι υποδομές. Όσο αυξάνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τόσο αυξάνονται και οι σταθμοί φόρτισης. Αυτή τη στιγμή, οι φορτιστές αναλογικά με τον αριθμό των αυτοκινήτων είναι ικανοποιητικός, ωστόσο ο αντίστοιχος αριθμός των ταχυφορτιστών (άνω των 50kW) είναι αρκετά περιορισμένος. Ένας τέτοιος ταχυφορτιστής βρίσκεται στην Αράχωβα, τον πιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό της Ελλάδος. Πριν από περίπου ένα χρόνο ο συγκεκριμένος τέθηκε σε λειτουργία με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών. Ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς, είχε τονίσει πως δεν μπορεί μία περιοχή όπως η Αράχωβα η οποία φιλοξενεί την ελίτ της χώρας να μην διαθέτει τον συγκεκριμένο ταχυφορτιστή.

Την κίνηση αυτή υποδέχτηκε με χαρά η κοινότητα των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων αλλά όπως έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί δεν μπορούν να κάνουν χρήση. Να σημειώσουμε πως για την εξυπηρέτηση των πολιτών έχει δημιουργηθεί χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η χρέωση γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν με φακούς να βγάλουν τις πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητο που έχει παρκάρει παράνομα…

Χρειάζεται και τύχη…

Στην πράξη όμως, οι χρήστες ηλεκτρικών πρέπει να είναι τυχεροί για να φορτίσουν τα οχήματά τους. Και αυτό διότι, υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων (με θερμικούς κινητήρες) που απλά… παρκάρουν όπως και οδηγοί με ηλεκτρικά οχήματα που κάνουν το ίδιο χωρίς να τα φορτίζουν.

Από την πλευρά της η αστυνομία καλείται να βεβαιώνει παραβάσεις και να παίρνει πινακίδες, αλλά μέχρι… εκεί. Και αυτό διότι, αντί να υπάρχει γερανός που θα απομακρύνει τα οχήματα τα οποία εμποδίζουν, η αστυνομία τα αφήνει παρκαρισμένα χωρίς πινακίδες.

Αν λοιπόν ένα επισκέπτης χρειάζεται να κάνει χρήση υπάρχει περίπτωση να μείνει εγκλωβισμένος στην Αράχωβα μέχρι να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης που έχει παρκάρει παράνομα να το ξεπαρκάρει…

Στα δεξιά βρίσκεται παρκαρισμένο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο δεν φορτίζει. Απλά ο ιδιοκτήτης του το πάρκαρε…

Καθημερινό φαινόμενο

Από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει σχεδόν καθημερινά (ιδίως τα Σαββατοκύριακα) στην Αράχωβα. Αυτοκίνητα παρκάρουν στο χώρο φόρτισης χωρίς να φορτίζουν, ακόμα και ηλεκτρικά που απλά οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν εκεί χωρίς να κάνουν χρήση.

Όπως επίσης μπορείτε να δείτε, άλλος οδηγός ηλεκτρικού οχήματος έχει παρκάρει με τέτοιο τρόπο κάνοντας κατάληψη και των δύο θέσεων.

Παρκάρισμα από ιδιοκτήτη ηλεκτρικού οχήματος που θεώρησε πως ο χώρος είναι αποκλειστικά και μόνο δικός του…

Θέλουμε αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας…

Οι φωτογραφίες δείχνουν πως ακόμα και σε ένα τουριστικό θέρετρο όπως είναι η Αράχωβα όποιος έχει στην κατοχή του ηλεκτρικό όχημα, θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά για να την επισκεφτεί. Η έλλειψη παιδείας, ενημέρωσης και αστυνόμευσης είναι εμφανής.

Αναρωτιόμαστε άραγε, όσοι παρκάρουν με τόση ευκολία σε χώρους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, θα το έκαναν αν βρισκόντουσαν στο εξωτερικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο