Τελευταία Νέα

Aπό το Σάββατο 26/2/2022 στις 06.00 π.μ. έως την  Κυριακή 27/2/2022 στις 06.00 π.μ., οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την απόλυση των εργαζομένων. Τα αιτήματα της απεργίας όπως εκφράζονται στην ανακοίνωση του Σωματείου έχουν ως εξής:

  • Για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας  λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ πρέπει  εξασφαλιστεί η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, χωρίς να υπάρχει διακοπή,  με σύμβαση αορίστου χρόνου, διώχνοντας τους δουλέμπορους κοστοβόρους εργολάβους και ενσωματώνοντας στην ΛΑΡΚΟ τους εργαζόμενους των εργολαβιών που καλύπτουν πάγιες, εξειδικευμένες και διαρκές  ανάγκες. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας, δεν θα υπάρξει κενό σε θέσεις κλειδιά, θα είναι εφικτό να υπάρξει σχέδιο μετάδοσης της τεχνογνωσίας που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι 55 ετών και πάνω, θα εξασφαλιστεί η μη απομάκρυνση του κεφαλαίου, το μη ξεδόντιασμα του έμψυχου δυναμικού της ΛΑΡΚΟ, που είναι αυτό που κράτα αυτή την στιγμή την αξία χρήση της.
  • Συμφωνούμε να μην επαναπροσληφθούν μόνο οι συνάδελφοι που σήμερα έχουν θεμελιώσει ασφαλιστικά και ηλικιακά δικαιώματα σύνταξης.
  • Δεν αποδεχόμαστε τους υπολογισμούς που κάνουν στις αποζημιώσεις μας.  Hκαταβολή στο 100% της αποζημίωσης και των υποχρεώσεών του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν απέναντι μας, είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως  αδιαπραγμάτευτη είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας με δελτίο παροχής υπηρεσιών και στις εργολαβίες
  • Οι εργαζόμενοι, πλην αυτών που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να παραμείνουν στην εργασία , να συνεχίσει να λειτουργεί ενιαία η ΛΑΡΚΟ, μέχρι να αναλάβει ο ανάδοχος και να διαπραγματευτούμε οι ίδιοι μαζί του.
  • Έχουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και κυρίως ηθικό δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια εργασίας και έχοντας δώσει τη ζωή μας στη ΛΑΡΚΟ,  να υπερασπιστούμε την εργασία μας.
  • Τώρα και μέσα στις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούμε να εξασφαλιστεί ότι με το που θα έρθει ο ανάδοχος και μέχρι να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί του, με ευθύνη του κράτους θα καταβάλλεται η μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Αν και εφόσον μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο  μπορεί να προκύψουν εργαζόμενοι που δεν θα απορροφηθούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, να εξασφαλιστεί από τώρα μόνιμη και σταθερή εργασία σε  γεωγραφικό τόπο επιλογής του εργαζόμενου, με τον ίδιο μισθό που είχε σήμερα, με τα ίδια δικαιώματα.
  • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει σε οποιαδήποτε έκβαση των διαγωνισμών και του σχεδίου που έχει αναπτύξει για τη ΛΑΡΚΟ, με το οποίο συνεχίζουμε να διαφωνούμε και κρατάμε τις προτάσεις μας,  τη συνέχιση της ενιαίας  λειτουργίας, τον εκσυγχρονισμό και  την ανάπτυξη της.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο