Τελευταία Νέα

 

 

  • Ολοκληρώθηκε η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού.

  • Δημοπρατήθηκε η κατασκευή γέφυρας στην «Πορτάρα» Μαντουδίου.

  • Προχωρούν αντιπλημμυρικά και άλλα έργα στη βόρεια Εύβοια.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε περιοδεία την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, προκειμένου να επιβλέψει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, τα οποία υλοποιούνται με στόχο τη θωράκιση της βόρειας Εύβοιας, αλλά και την ανασυγκρότηση του τόπου.

 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Αναγνώστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πατσιούρας.

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

  • Ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για έργο εκτιμώμενης δαπάνης ύψους 2.500.000€, το οποίο προετοίμαζε την προηγούμενη περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας και η μελέτη ολοκληρώνεται σύντομα.
  • Παρέλαβε και μαζί με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά παρέδωσε στους μαθητές, το έργο επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, προϋπολογισμού 400.000€, το οποίο ολοκληρώθηκε. Στο νέο κτίριο συνολικού εμβαδού 188,14 τ.μ. δημιουργήθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
  • Επισκέφθηκε την «Πορτάρα» στο Κυμάσι του Μαντουδίου, όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα για την ασφαλή διέλευση προς το λιμάνι. Πρόκειται για έργο το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
  • Ενημέρωσε κατοίκους της Κερασιάς για το σχεδιασμό ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους και της έκθεσης απολιθωμένων θηλαστικών. Ενημέρωσε επίσης κτηνοτρόφους, από την ευρύτερη περιοχή, για το σχεδιαζόμενο σφαγείο βόρειας Εύβοιας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συναντήθηκαν με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Βασίλη Κωνσταντίνου (Αγίου Αιδηψού), Βαγγέλη Τριανταφύλλου (Γουβών), Γιώργο Αντωνίου (Παππάδων), Δημήτρη Μαργαρίτη (Κερασιάς), Αλέξανδρο Ευσταθίου (Αχλαδίου), Δημήτρη Λάμπρου (Μαντουδίου), Θεόδωρο Κέρη (Ροβιιών) και Γιάννη Τριανταφύλλου (Λίμνης).

 

Συναντήθηκαν, επίσης, με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, μεταξύ των ο οποίων ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιδηψού Σπύρος Σταματίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης, η Δέσποινα Μαραβέλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λ. Αιδηψού, η Ιωάννα Ανυφιώτη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λίμνης και άλλοι.

 

One thought on “Περιφέρεια Στερεάς: Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης

  1. Ο/Η Κ9λ λέει:

    Ο λαός πάντα ξεχνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο