Τελευταία Νέα

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt στη Λαμία, τον οποίο υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Πρόκειται για την δεύτερη, κατά τη διάρκεια της θητείας του, επίσκεψη στην Στερεά Ελλάδα, για την ανάπτυξη της οποίας έδειξε έντονο ενδιαφέρον. Κατά τη σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, ο Πρέσβης αποδείχθηκε ενήμερος για σειρά από καίρια ζητήματα και είχε διεξοδική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για:

  • Την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, μελέτη με προτάσεις για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας στα πεδία της πρόληψης και της αποκατάστασης, την οποία εκπόνησαν εξειδικευμένα στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.
  • Την ανάπτυξη του Τουρισμού και τις δράσεις προβολής εμβληματικών μνημείων και περιοχών, όπως είναι οι Δελφοί, οι Θερμοπύλες κλπ.
  • Τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας της Περιφέρειας με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στα πεδία της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και της Παιδείας, στα πρότυπα του πρόσφατου συνεδρίου για εκπαιδευτικούς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού της Π.Ε. Εύβοιας.
  • Τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα. Επισκέφθηκε δε επιχειρήσεις των Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας, οι οποίες έχουν αξιοσημείωτη διεθνή δραστηριότητα, όπως είναι η Chipitaκαι η SABO.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρέσβης είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ενώ ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, από τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο