Τελευταία Νέα

Με συμμετοχή 300 δρομέων  στις  διαδρομές του αγώνα  (21.100 μ., 10.000 μ., 5.000 μ.),  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο 9ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς,  που διοργάνωσε ο ΑΚΟΛ, σε συνεργασία με την ΠΕ Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς – Εύβοιας, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας Διάσωσης Λιβαδειάς και την Τροχαία Λιβαδειάς.

Η Λιβαδειά γέμισε δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ πριν από τις εκκινήσεις κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο σημαντικών προσώπων του ΑΚΟΛ, του Παναγιώτη Γάτσιου και του Γιάννη Ιωάννου.

Πρώτος έφτασε στον τερματισμό διανύοντας τα 21,1 χλμ. ο Ιωάννης Ηλίας,  τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νικόλαος Σπυρονίκος, ενώ τρίτος ήταν ο Ισίδωρος Πλαβούκος.

Στην ίδια απόσταση για τις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ελένη Κονιαράκη, δεύτερη η Ελένη Μπίσκα και στην τρίτη θέση η Βασιλική Λιάγκη.

Στα 10 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Θωμάς Στωικός , δεύτερος ο Παναγιώτης Φραγκιαδάκης και τρίτος ο Γιώργος Μανιώτης.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Στεφανία Μπενάκη, δεύτερη η Ολγα Μαγγόγια και τρίτη η Ευαγγελία Ζάβλαγκα.

Ο Βαγγέλης Μαλιόγλου κέρδισε την κούρσα των 5 χλμ,, ενώ  στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κοτσώνας Αθανάσιος και τρίτος ο Μάνος Μοίρας.

Στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Ευσταθία-Παναγιώτα Καλογρηά, δεύτερη η Ράνια Κορόζη, ενώ η Θεοφανία Μπουρλή κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η οργανωτική επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές και όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς που αγκάλιασαν την εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί για τη σημαντική συμβολή τους τους δεκάδες εθελοντές που κάλυψαν τις διαδρομές, τον σύνδεσμο  κριτών Λιβαδειάς-Εύβοιας, την Αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας και ιδιαίτερα το τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, το ΕΚΑΒ Λιβαδειάς, τον γιατρό του αγώνα Ι. Περγαντά, τον σύλλογο φυσιοθεραπευτών της πόλης, τον Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Λιβαδειάς), το προσωπικό του Δήμου Λιβαδειάς, τους συλλόγους ΑΧΟΛ, Ελικωνίων, Πολιτιστικό και Αθλητικό Λιβαδειάς και τους μεγάλους χορηγούς: το Αλουμίνιο της Ελλάδος, την εταιρία αθλητικών ειδών Saucony, το κατάστημα Αγνιάδης Σπορ, τον Κοτσαδάμ Travel, τη ΧΑΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο