Τελευταία Νέα

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην «καταστροφή» του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, ο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας  με ανακοίνωσή του προβαίνει, όπως επισημαίνει, στην αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα:

« Η μεγάλη πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα τα μέτωπα των όμορων οικισμών Αβγαριάς – Γαλατσώνα – Γερακιού αλλά και αυτό στο μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς, δίπλα στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, επέβαλαν για λόγους προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων την αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Αρκεί να φανταστεί κάποιος την εικόνα απορριμματοφόρων οχημάτων που διασχίζουν φλεγόμενες περιοχές για να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. προέβη έγκαιρα σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υλοποίησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό και στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων (πλήρης και πυκνή χωματοκάλυψη των απορριμμάτων, απομάκρυνση των οχημάτων και του μεταφερόμενου εξοπλισμού κ.α.), στοχεύοντας τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην ασφάλεια εργαζομένων και εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας περιβάλλεται από δάσος και διαθέτει έναν δρόμο πρόσβασης. Συνεχής ήταν η παρακολούθηση της εξέλιξης των μετώπων της πυρκαγιάς από τους αρμόδιους της εγκατάστασης, την Διεύθυνση του ΦοΔΣΑ και την πολιτική ηγεσία και διαρκής η επικοινωνία τόσο με την πολιτική προστασία όσο και την πυροσβεστική υπηρεσία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υποστεί ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας την παραμικρή φθορά από την καταστροφική πυρκαγιά.

 Για όσες ημέρες ο ΧΥΤΑ παρέμενε κλειστός για λόγους ασφαλείας δόθηκε η δυνατότητα εξυπηρέτησης των Δήμων από όμορους ΧΥΤΑ. Μετά την εξομάλυνση της κατάστασης και τον έλεγχο της πυρκαγιάς ήδη ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας ξεκίνησε τη λειτουργία του από σήμερα 12/08/2021, στις 06:00 π.μ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο