Τελευταία Νέα

Για το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της αναδόχου ένωσης εταιρειών INTRAKAT – ΕΡΓΩ ΑΤΕ.

Το έργο στην πόλη της Λαμίας, που είναι προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χλμ. δικτύου, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 4.500 νέες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, αλλά και δημόσιων κτηρίων. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος.

Μετά τη Λαμία, τη «σκυτάλη» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πάρουν οι πόλεις της Χαλκίδας και της Θήβας,  για τις οποίες οι διαδικασίες της οριστικής έγκρισης των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα ακολουθήσουν η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο