Τελευταία Νέα

Εντάχθηκε -με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων- η Πράξη «Μελέτες Επέκτασης Χ.Υ.Τ.Υ. Αμφισσας» στο Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση  του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 464.118,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η πράξη αφορά την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την άρτια κατασκευή του έργου της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Άμφισσας (Β΄ φάση) καθώς και των αναγκαίων συνοδών έργων. Η επέκταση του Χ.Υ.Τ.Υ. Άμφισσας (νέος Χ.Υ.Τ.) θα έχει χωρητικότητα 250.000 m3 και θα χωροθετηθεί σε όμορη έκταση 16 στρεμμάτων περίπου του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Υ.

Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση λεκάνης, στεγανοποίηση πυθμένα και πρανών, έργα συλλογής στραγγισμάτων και μεταφοράς τους, έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων (στην υφιστάμενη Ε.Ε.Σ. ή αν απαιτηθεί αναβάθμιση ή επέκτασή της), έργα συλλογής βιοαερίου, διαχείριση ομβρίων, περιμετρική οδοποιία, έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, έργα υποδομής κ.ά. Επίσης θα συμβάλει στην ορθή λειτουργία της μονάδας κομποστοποίησης καθώς και μελλοντικά της Μ.Ε.Α. Φωκίδας εξασφαλίζοντας την ασφαλή διάθεση του υπολείμματος επεξεργασίας των εισερχομένων Α.Σ.Α. Σημειώνεται ότι παράλληλα εκπονείται η μελέτη αναβάθμισης της Μονάδας Κομποστοποίησης και το προσεχές διάστημα θα υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Με την κατασκευή των προαναφερόμενων έργων, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας θα διαθέτει ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων όλων των ρευμάτων, όπως προβλέπεται από τις νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες και ειδικότερα σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων  καθώς και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο