Τελευταία Νέα

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας για τα ανεπίλυτα προβλήματα του Νοσοκομείου της πόλης.

“Στις 2 Σεπτεμβρίου έγινε συζήτηση –ενημέρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Θηβαίων με όλους τους φορείς της πόλης για την αδυναμία λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Θηβών λόγω υποστελέχωσης.
Διαπίστωση: Το πρόβλημα μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο. Παραθέτουμε προς ενημέρωση το έγγραφο που καταθέσαμε σήμερα στον Υφυπουργό Υγείας.   

Προς
Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο
Αρ.Πρωτ.727/21.9.2020

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Μετά την συνάντηση που είχαμε μαζί σας ( 15/7/2020), οι ελπίδες μας για την διόρθωση της υπάρχουσας κατάστασης του Νοσοκομείου μας, ήταν μεγάλες.
Η 5η ΥΠΕ ήταν ενήμερη για την δυσκολία που θα επικρατούσε τους θερινούς μήνες του 2020, ήδη από το τέλος του 2019. Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκε ανεπαρκής, επιδεικνύοντας  πλήρη αδιαφορία. Παρά την ανταπόκριση του Αν. Διοικητή του Γ.Ν. Θηβών, με παραίνεσή σας για δήλωση των ελλείψεων, προκειμένου αυτές να καλυφθούν άμεσα ενόψει του επικείμενου δεύτερου κύματος πανδημίας,  η πρόταση της 5ης ΥΠΕ ήταν η προκήρυξη μιας μόνο θέσης παθολόγου, που ήταν ήδη κενή και έπρεπε να έχει προκηρυχθεί προ τριμήνου.

Η διαχείριση του προβλήματος από την 5η ΥΠΕ είναι η εξής: 

Πρώτον, τον Ιούλιο μήνα για την κάλυψη των αναγκών των εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής, τοποθετήθηκε Αγροτικός Ιατρός από Κ.Υ. της περιφέρειας Λιβαδειάς, που τον παρουσίασαν σαν παθολόγο στους  «Ιθαγενείς της Θήβας».

Δεύτερον, έγινε ανάκληση της μετακίνησης του Ιατρού παθολόγου από το Νοσοκομείο  Λιβαδειάς μέχρι νεωτέρας στο Νοσοκομείο Θήβας.

Τρίτον, τοποθετήθηκε (παράτυπα) γιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στην Παθολογική Κλινική  (ο οποίος από τριμήνου είναι στο πρόγραμμα των εφημεριών ).

Σήμερα 21/9, η Παθολογική Κλινική διαθέτει δύο μόνο  ειδικευμένους Παθολόγους (έναν Μόνιμο και έναν Επικουρικό). Οι εφημερίες είναι αδύνατον να καλυφθούν έως το τέλος του μήνα. Υπάρχει δε πρόταση για μεταφορά των νοσηλευομένων ασθενών σε όμορα νοσοκομεία.  Είναι ανήκουστο! 

Επαναλαμβάνουμε, για την καλύτερη κατανόηση του αιτήματός μας και της επιμονής μας, ότι το Νοσοκομείο Θηβών δέχεται περιστατικά ολόκληρης της Επαρχίας Θηβών (πληθυσμός 80.000 περίπου κάτοικοι), στην οποία περιλαμβάνεται η Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων, μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας, το ΚΕΠΒ, δύο κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών, ένας καταυλισμός Αθίγγανων, οι γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, το Κέντρο Απεξάρτησης, παράλληλα με τις γενικότερες υποχρεώσεις επιφυλακής λόγω πανδημίας.

Αναμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες, προς επίλυση του ανωτέρου περιγραφομένου τεραστίου προβλήματος και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, ενημέρωση και συνεργασία.

                                                                                                                                       Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                                                                                                                               Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

                                                                                                                                                                                      Η Πρόεδρος

                                                                                                                                                                              Φιλιώ Πρωτόπαπα”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο