Τελευταία Νέα

 

Διαμαρτυρία για τον τρόπο στάθμευσης των οχημάτων στις εισόδους των σχολείων της Λιβαδειάς και ειδικότερα του 4ου και του 10ου Δημοτικού εκφράζει αναγνώστης μας που μας αποστέλλει και τις σχετικές φωτογραφίες. Δείτε ολόκληρη την επιστολή. Εχει τηρηθεί η σύνταξη και η ορθογραφία του επιστολογράφου του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεση τoυ viotiaplus.gr.

 

“Σας παρακαλώ μην παρκάρετε μπροστά στην πόρτα του σχολείου μας

Από τις σημαντικές πόρτες που «συναντάς» στην ζωή σου είναι αυτή του σχολείου σου και αν είναι του δημοτικού είναι ακόμα πιο ουσιαστική γιατί σηματοδοτεί τα πόρτα σου βήματα. Έχουν μόλις μια βδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία και τα προβλήματα στον μικροκοσμό μας ξεκίνησαν, δεν αναφέρομαι στις μάσκες και στο κυκλωνα. Αναφέρομαι στους ανεγκέφαλους που θέλουν πάντα έναν αστυνόμο για να τους καθορίζει ποιο είναι το σωστό.

Τα παιδιά του 4ου και 10ου Δημοτικό Λιβαδειάς την Παρασκευή έπρεπε για να σχολάσουν να περάσουν από ένα σωρό εμπόδια. Πρώτα τα αυτοκίνητα και δεύτερον οι λακκούβες με τα νερά. Για τις λακκούβες κάνει ότι μπορεί ο δήμος, για έναν δρόμο που σιγά σιγά έρχεται στην δικαιοδοσία του ,αλλά για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην παράπλευρη είσοδο και έξοδο του σχολείου τι να σχολιάσεις;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Όσο και αν διάζεσαι για να πάρεις το δικό σου παιδί, δημιουργείς πρόβλημα σε όλους τους άλλους οι οποίοι κατά κύριο λόγω είναι παιδιά, μικρά παιδιά. Σε έναν όγκο περίπου εκατό παιδιών, ίσως και περισσότερων που πολλαπλασιάζονται από τους γονείς τους, τους βάζεις να περάσουν από ένα μέτρο κενό που έχεις αφήσει .Να μην αναφέρω ότι λόγω του κορονοιού δεν έχουν οι γονείς που να περιμένουν τα παιδιά τους, γιατί από την μία πλευρά είναι ο δρόμος που κυκλοφορούν ακατάπαυστα τα αυτοκίνητα, από την άλλη τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και πέρα από αυτά ανάμεσα στην περίφραξη του σχολείου ένα μέτρο χώρος να σταθείς. Δύσκολο πολύ δύσκολο και για να πάρεις το παιδί σου και να φύγεις ακόμα δυσκολότερο. Δεν  χρειάζεται να υπάρχει παντού ένας αστυνόμος ,ούτε ο διευθυντής του σχολείου να «φυλάει» για να μην παρκάρει κάποιος. Ο συγκεκριμένος  δεν είχε έρθει να πάρει το ή τα παιδιά του. Ενώ η οδηγός  του αυτοκίνητου που ήταν παρκαρισμένο μπροστά του, είχε έρθει να πάρει τα παιδιά της, ούτε αυτό σωστό.

Ούτε κολωνάκια χρειάζονται να σκοντάφτουμε που θα καταστραφούν σε λίγο καιρό. Αυτό χρειάζεται είναι συνείδηση η δική μας συνείδηση που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ότι κάνουν  οι περισσότεροι, που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν  οι άλλοι. Όχι  εμείς οι λίγοι δεν κλείνουμε το δρόμο στα παιδιά, προσπαθούμε να έχουν τις καλύτερες συνθήκες για αυτά και αφήνουμε ανοιχτές τις πόρτες των σχολείων να περάσουν και να αισθανθούν «ελεύθερα» και εκτός του χώρου του σχολείου. Σας παρακαλώ μην παρκάρετε σε τέτοια σημεία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο