Τελευταία Νέα

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορχομενού, στις 6 το απόγευμα,  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Αλαφογιάννη «Αναζητώντας ελπίδα». Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους, στα Ιεροσόλυμα και στο Ορος Σινά, που θα παρακολουθήσουμε ακολουθώντας τα βήματα της συγγραφέως στους δρόμους που συναντιούνται η ιστορία, η θρησκεία, ο πολιτισμός, στους δρόμους όπου διασταυρώνεται ο υλικός κόσμος με τον άυλο και υπερβατικό που όμως εδώ παίρνει υπόσταση, αποκτά σχήμα κι αφήνει επαισθητό το ίχνος του στη σκέψη και στην ψυχή.

Μέσα από τις περιγραφές τόπων και τοπίων, τις καταγραφές ιερών στοιχείων, τις παραθέσεις και τις αναφορές, η Βασιλική Αλαφογιάννη ταυτόχρονα πραγματοποιεί ένα επίπονο εσωτερικό ταξίδι αναζητώντας να βρει απαντήσεις υποστήριξης του κλονισμένου είναι. Μια κατάβαση στον πυρήνα της ύπαρξης, στο σκοτεινό ρευστό κομμάτι μέσα μας, όπου τρικυμίζει η κλειδωμένη γνώση. Εκεί όπου ο πόνος καίει και καίγοντας φωτίζει. Και μέσα από αυτό το φως αποκαλύπτεται κάτι από την κρυμμένη ουσία που μεταβολίζεται σε δύναμη. Δύναμη να αντέχεις, να ελπίζεις, να ζεις.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος  Δάφνη Γκλάβα και οι συγγραφείς
Αργυρώ Αγγελίνα Ζωγράφου και Νίκη Μπλούτη Καράτζαλη. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού, ο Ιερός Βυζαντινός Ναός Παναγία Σκριπού και οι Εκδόσεις Φίλντισι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο