Τελευταία Νέα

Στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς Ναζί «στρατεύονται» οι ACTIVE MEMBER με το έργο τους «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ», σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε η «ψυχή» του συγκροτήματος Μιχάλης Μυτακίδης, να υπάρχει μια «γλυκιά εκδίκηση» για το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στο Δίστομο.

Παρουσία του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ιωάννη Σταθά, ο κ. Μυτακίδης τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, ότι «η έννοια της  εκδίκησης  έχει παραποιηθεί, ενώ αυτή σχετίζεται με το δίκιο. Πλέον έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να παίρνουμε εκδίκηση με ένα τρόπο διαφορετικό από το δικό τους: εμείς με τα τραγούδια μας, οι νομικοί με τις δίκες – ένας αγώνας απ’ όλες τις πλευρές», είπε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σταθάς αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας με τους  ACTIVE MEMBER που άρχισε το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το έργο απευθύνεται ιδιαίτερα στη νεολαία, τη γενιά που απομακρύνεται ηλικιακά από το γεγονός που βίωσαν οι προηγούμενες γενιές. Εκτός από τον αγώνα για να πληρώσει η Γερμανία για τα εγκλήματα, η διατήρηση της μνήμης είναι ο δεύτερος στόχος και σε αυτό η τέχνη και η μουσική παίζουν ρόλο ιδιαίτερο. Η εκδίκηση για εμάς είναι ο αγώνας για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης παρουσίασε τα πέντε πρώτα τραγούδια του α’ μέρους του έργου, ενώ το υπόλοιπο, όπως είπε, θα είναι πιο πλούσιο μουσικά και με περισσότερους καλλιτέχνες. Χαρακτήρισε, στη συνέχεια, λίγο ύποπτες τις προτάσεις που υπήρξαν από κάποιους πριν ακούσουν ολόκληρο το έργο ν’ ανέβει στο Ηρώδειο. Αυτό θα γινόταν μόνο με την Θεατρική Ομάδα που υπάρχει στο Δίστομο, είπε με νόημα. Επίσης χαιρέτισε τον πολύ θετικό και συγκινητικό τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε στα social media το «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ».

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ξεκαθάρισε ότι το έργο δεν θα έχει καμία σχέση και δεν θα χρηματοδοτηθεί σε καμία φάση από θεσμούς και φορείς όπως το Ελληνογερμανικό Ταμείο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανία κ.λπ., που έχουν ως στόχο την παραποίηση της ιστορίας και τη μη πληρωμή αποζημιώσεων, θέση με την οποία συμφώνησε ο κ. Μυτακίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο