Τελευταία Νέα

Μια απ’ τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στην Ελλάδα, με περίπου 13.000 δέντρα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι άτομα, εκ των οποίων ένας 54χρονος Έλληνας που φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στη σπείρα , δύο Αλβανοί, τρεις αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται και άλλοι Αλβανοί.

«Εγκέφαλος» της σπείρας θεωρείται ένας Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ενώ ο Έλληνας συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν, καθώς είχε σκοτώσει ένα φαρμακοποιό για οικοπεδικές διαφορές.

Στην περιοχή της φυτείας η σπείρα είχε οπλισμένους παρατηρητές, οι οποίοι παρακολουθούσαν την ευρύτερη περιοχή με κιάλια και σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν θα δίσταζαν να ανοίξουν πυρ αν θεωρούσαν πως κάποιος που πλησιάζει μπορούσε να προκαλέσει απειλή για την αποκάλυψη της δράσης τους.

Πηγή: Αστυνομία

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τους πέντε απ’ τους συλληφθέντες έγινε καταδίωξη με ομάδα ΕΚΑΜ και ειδικά σκυλιά, καθώς έφυγαν απ’ το σημείο πεζή μέσα απ’ τα βουνά και έφτασαν μέχρι το Θριάσιο, έχοντας διανύσει με τα πόδια μια απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Τα μέλη της σπείρας είχαν μάλιστα κωδικές ονομασίες για να συνεννοούνται μεταξύ τους.

Τα δέντρα της φυτείας τα έλεγαν κατσίκια, το πότισμα το αποκαλούσαν άρμεγμα κατσικιών, ενώ όταν έβλεπαν όχημα πυροσβεστικής έλεγαν ότι περνάει το τρένο της φωτιάς και για τα drones έλεγαν πουλιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

10.100 δενδρύλλια κάνναβης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
5 κυνηγετικά όπλα,
44 φυσίγγια,
το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ,
10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/199452_entopistike-hasisofyteia-mamoyth-sti-boiotia?fbclid=IwAR2OqOHCUc_3WPv42aHPiOb87p9IRV921FeZ_yZ0mRcxiu-vwBhuZ97T9gI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο