Τελευταία Νέα

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) με σημερινή ανακοίνωσή της καλωσορίζει την MYTILINEOS  ως  νέο μέλος του. Ο φορέας αναγνωρίζει τη MYTILINEOS ως έναν από τους ισχυρότερους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιώς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, οι οποίες λειτουργούν εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον οργανισμό που αντιπροσωπεύει την παγκόσμια πρωτογενή βιομηχανία αλουμινίου. Η  Μονάδα Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου €700 εκ. που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας (Γ’ τρίμηνο 2022).  Η MYTILINEOS έχει επενδύσει 600 εκατ. ευρώ, σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση αυτή για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας”, δήλωσε ο Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI”, δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου. “Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε ως μέλος. Η συμμετοχή της MYTILINEOS ενισχύει την παγκόσμια φωνή του IAI και της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου”, πρόσθεσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα μέλη του περιλαμβάνουν διεθνείς εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου από όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο