Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Λιβαδειά, 24 Απριλίου 2019
Αγαπητέ Γιάννη,
ξέρω 5-6 Λιβαδείτες που γνωρίζουν καλύτερα από μένα για το νερό και 2-3 για τη μνήμη αλλά κι αυτούς δεν τους είδα στη Μνήμη του Νερού. Προσωπικά δεν θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. Εχω μια αλλεργία όταν ακούω ΑΜΚΕ, ΜΚΟ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και άλλα τέτοια θέματα της υψηλότερης από όλες τις τέχνες, εκείνης του να απομυζάς το Δημόσιο ή τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Από όλη τη δράση που πέρασε τόσο ξώφαλτσα από τη δρώσα Λιβαδειά ώστε να καταντά ύποπτη η ταπεινότητα από ανθρώπους που τους λείπει ακόμα και η αυτοπροστατευτική αυτογνωσία -από όλη τη Μνήμη του Νερού λοιπόν ξεχώρισε το graffiti για τον μύθο της Ερκυνας. Φιλοτεχνήθηκε από τον διαδικτυακό  φίλο Siegfried Vynck  και άρεσε στην πόλη. Στην άλλη πλευρά το ρεκόρ στο γραφικόμετρο που κατέχει η κα Παπαθωμά διεκδίκησε με αξιώσεις ο Δήμος Λεβαδέων με την αναπαράσταση του πλυσίματος των ρούχων στις Πηγές, ένα χάπενινγκ που κατά γενική ομολογία ξεπέρασε μακράν τα όρια του κιτς. Ακόμα και οι παραστάσεις του Φλωρινιώτη χρειάζονται μια στοιχειώδη προετοιμασία, μια σχετική επάρκεια, ένα απλό σχεδιασμό. Και να προσθέσω ότι ο Φλωρινιώτης διαθέτει επίσης μια άλφα αυτογνωσία.
Ο Κώστας, Γιάννη μου, ο φίλος μας, μου έλεγε ότι αν φωνάξει τη θειά του την Ελένη θα το στήσει καλύτερα. Και θα πλύνει και τις φλοκάτες. Χωρίς να κοιτάει τις κάμερες.
ΠΟΥΛΟΥ
Ξεμπρόστιασαν την Πούλου για τη “διαφημιστική” δαπάνη του Πάσχα της Λιβαδειάς στο Feacebook και καλά έκαναν. Θεωρώ ότι οι και οι πλέον καλόπιστοι πολίτες αντιλαμβάνονται πολλά για τον τρόπο που θα άλλαζε τον Δήμο η δήμαρχος. Πάντως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ενώ τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα της Λιβαδειάς υπερασπίστηκε με τα γνωστά κακαουνάκεια επιχειρήματα ο Κώστας ο Τζίκρας δεν πήρε μερίδιο από την πίτα των εργολαβιών. Πολλοί πείθονται πια για εκείνο που έγραψα στα Γράμματα από τη Λιβαδειά33.
ΠΟΥΛΟΥ2
Δεν μπορεί να κλείσει το ψηφοδέλτιο η δήμαρχος Λεβαδέων, σε λίγο μου λένε ότι θα γίνει εικονίτσα στο Facebook, σαν αυτές με τον Ξανθόπουλο και την Κατερίνα Αποστόλου που λέει αυτή “Τι έχεις;” και αυτός “Δεν μου κλείνουν τα ψηφοδέλτια”. Σημαντικό πρόβλημα φημολογείται ότι υπήρχε στον Αγιο Γεώργιο γιατί η θέση είναι μία, ο παλιός την ήθελε για την πάρτη του αλλά ο νέος είχε το ρεύμα. Τελικά ξεπεράστηκε μαθαίνω αλλά οπωσδήποτε τα τραύματα θα προκαλέσουν απώλειες.
ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Αξιόπιστοι παρατηρητές δεν εκπλήσσονται που ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ πάει  8 ώρες στην Πούλου και αμέσως μετά  άλλες 8 στον Ταγκαλέγκα. Αλλά για τις υπόλοιπες 8  στην κεντρική καφετέρια υπάρχει θέμα. Πότε ξεκουράζεται; Δεδομένου ότι κουβαλάει τόσες ψήφους πρέπει να τον καταβάλει ο κάματος του σταθερού ιδεολόγου.
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
Στην προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Καραμάνη τον ενθουσιασμό μετρίασε η παρουσία ορισμένων ατόμων από το άθλιο παρελθόν. Οχι τόσο γιατί προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά επειδή η πολιτεία τους στον Δήμο Λεβαδέων -αλλά και γενικότερα- ήταν καταστροφική. Προσωπικά Γιάννη μου δεν θα τους καλούσα ούτε για καφέ -που κι αυτό το έκανε ο Δημήτρης.
ΜΠΡΥΖ
Με τόσες στροφές δεν ξέρω ποιον υποστηρίζει ο φίλος μου ο Athanasios Skaloubakas . Αλλά να κρίνει τον Δημήτρη Μίχα για την πρότασή του https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/28215 να αξιοποιήσουμε την Ερκυνα παίρνοντας διδάγματα από την πανέμορφη Μπρυζ συνιστά ασυγχώρητο επαρχιωτισμό. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι από τους Ευρωπαίους, η Λιβαδειά έχει τους ανθρώπους. Θα μου πεις Γιάννη μου έχει και τις κλίκες. Εντάξει αυτός είναι ο αγώνας. Αλλά για έναν άγνωστο λόγο στο τέλος το καλό νικάει. Ας το έχει αυτό υπ’ όψιν του ο Θανάσης.
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ
Σου παραπονούνται Γιάννη μου οι φίλοι σου από τη Λιβαδειά για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης που από φέτος έγινε led -σκληρό, άπονο φως- και προκαλεί σημαντική όχληση με τη φωτορύπανση σε όσους διαμένουν στους κεντρικούς δρόμους. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το έχουν ψάξει. Δουλίτσα να υπάρχει, τα άλλα είναι πολυτέλειες.
ΤΑΡΣΟΣ
Με αποκλειστική υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής η υπόθεση των ιχθυοτροφείων θα έχει πιθανότατα μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον Δήμο Λεβαδέων. Οι κάτοικοι στο Κυριάκι είναι ανάστατοι και αυτό θα στοιχίσει και σε ψήφους.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Για πολλοστή φορά ο Κυριάκος στη Λιβαδειά σε μια προσπάθεια να στηρίξει την υποψηφιότητα Σπανού, για την οποία υπάρχει μια στασιμότητα ή και υποχώρηση στα ποσοστά. Αυτή τη φορά η συγκέντρωση της ΝΟΔΕ ήταν καλή και οφείλω εγώ Γιάννη μου που έχω κατακρίνει τόσες φορές τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στη Βοιωτία να το ομολογήσω. Και να υπερακοντίσω, γιατί όχι; Ισως η λύση για την επικράτηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Περιφέρεια θα ήταν μια υποψηφιότητα περιφερειακού συμβούλου για τον Κυριάκο. Ωστε η συχνή παρουσία του στη Λιβαδειά να μην ερμηνεύεται ως μια αμήχανη ώθηση στον Φάνη αλλά ως προσωπική προεκλογική εκστρατεία.
ΑΣΤΕΡΙΞ
Συνάντησα τρεις συνδημότες ΑΣΤΕΡΙΞ τύπου Γιάννη μου και μάλιστα την ίδια μέρα. Και οι τρεις εκτός ψηφοδελτίων. Οταν τους ρώτησα γιατί ενώ είχαν τις προτάσεις, η πρώτη μου είπε ότι είναι άνεργη και δεν ήθελε να εκληφθεί ενδεχόμενη κάθοδός της ως προσπάθεια να “τρουπώσει” κάπου. Ο δεύτερος πως δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη προσωπική τραγωδία και να αποσπάσει σταυρούς οίκτου. Και η τρίτη μου λέει Γιάννη μου ότι “εγώ δουλεύω. Πραγματικά, όχι τον κόσμο”. Συγκινήθηκα όντως. Υπάρχει ακόμα ελπίδα.
ΝΟΜΙΜΟΙ
Δεν είναι χωρίς ουσία η προσπάθεια να αποδειχτεί η παρανομία διαφόρων πράξεων ή παραλείψεων των δημάρχων, παρότι το εσκεμμένα πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό πασοκικό μοντέλο της δημόσιας διοίκησης αποθαρρύνει τον ερευνητή. Ομως οι μεγαλύτερες παρανομίες, οι μεγάλες απάτες είναι νόμιμες, έχει φροντίσει το παρακράτος να είναι νομότυπες -όλοι το ξέρουν αυτό. Αρα ο κεντρικός στόχος Γιάννη μου είναι να δείξουμε όχι ότι είναι παράνομοι αλλά ότι είναι ανήθικοι. Γιατί είναι ανήθικοι.
ΑΓΓΕΛΙΑ
Εκ γενετής απαισιόδοξη, σπαγκοραμμένη, που εύκολα περιέρχεται σε δύσκολη θέση και ξεσπά με παραληρηματικές αναρτήσεις αναζητεί τρολς για βοήθεια στο να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία στο Facebook. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει οπωσδήποτε τη μετριότητα του χυδαίου διαφημιστή, την ηθική της ύαινας, το σαρκαστικό ύφος του νταή της πρώτης δημοτικού, τις πιο απίθανες ανασφάλειες και καμία απαίτηση -οικονομική ή άλλη.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
Οταν θέλεις να παγώσεις κάτι, κάψε κάτι άλλο. Ας πούμε ένα υποκατάστημα της Marfin στο Σύνταγμα.
ΠΑΣΧΑ2019
Οταν δεν μιλάς πολύ Γιάννη μου σου δίνεται η ευκαιρία να ακούς πολύ.
Ταύτα και μένω
Δ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο