Τελευταία Νέα

 

Το συμπέρασμα από τη χθεσινή διαδικασία στην ΠΓΔΜ φλερτάρει με την παράνοια, όπως άλλωστε ολόκληρη η ιστορία με την πλαστή εθνότητα στα βόρεια της Ελλάδας. Τι είχαμε χθες;

Ελάχιστοι  ψηφοφόροι, οι περισσότεροι αλβανικής καταγωγής και γλώσσας, ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, της ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας! Οι πολλοί αδιαφόρησαν απέχοντας από την ψηφοφορία. Αν αυτό δεν άπτεται του παραλόγου τότε ποιο;

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτοφανές φιάσκο για τον Ζάετς, τον Τσίπρα και τον Νίμιτς. Πρόκειται όμως και  για μια ήττα του ευρωκρατικού ιερατείου που βλέπει με τρόμο τους λαούς να σηκώνουν κεφάλι και συνειδητοποιεί πως το παραμύθι της Ενωμένης Ευρώπης δεν κόβει πλέον εισιτήρια.

Δύο σημεία θα πρέπει να κρατήσουμε από τη χθεσινή μεγάλη νίκη των δυνάμεων της λογικής και της ειρήνης.

Ο μύθος για την ελληνική αδιαλλαξία που μας πουλούσαν με το αζημίωτο οι εγχώριοι οργανικοί διανοούμενοι κατέρρευσε με πάταγο. Οι Σκοπιανοί, οι πολίτες του γειτονικού κράτους, απέδειξαν με την αποχή τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν ούτε στο ελάχιστο όσον αφορά το όνομα, που γι αυτούς μπορεί να είναι μόνο το «Μακεδονία». Οι Σκοπιανοί λοιπόν είναι οι αδιάλλακτοι και όχι η ελληνική πλευρά.

Το δεύτερο είναι πιο σοβαρό. Το δημοψήφισμα στα Σκόπια έδειξε το κατάντημα και την αδυναμία της δυτικής διπλωματίας μετά την πλήρη ιδιωτικοποίησή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακόμα χειρότερα: ο παλαιός γνωστός εγκληματικός ιμπεριαλισμός -με όποιο όνομα θέλετε ΝΑΤΟ ή Παγκοσμιοποίηση ή ΕΕ- βρυχάται και πάλι. Χρησιμοποίησε την λεγόμενη φιλελεύθερη δημοκρατία όσο τη χρειαζόταν και τώρα που τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τον βολεύουν παραμερίζει τη λαϊκή βούληση –σήμερα με αντισυνταγματικά τερτίπια τύπου Τσίπρα και Ζάεφ. Αύριο δεν θα διστάσει να αιματοκυλίσει τους λαούς. Και τα Βαλκάνια είναι στην πρώτη γραμμή πυρός.

One thought on “Φιάσκο το δημοψήφισμα στα Σκόπια

  1. Ο/Η Λουκάς λέει:

    Δημήτρη απλό και ουσιαστικό το άρθρο σου.Μπράβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο