Τελευταία Νέα

 

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

 

Η εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς που έπληξε τη χώρα, όσο κι αν ακούγεται άκαιρο (ή και άχαρο ακόμα) εν μέσω της βαρύτατης οδύνης και του πένθους για τους συμπολίτες μας, αναδεικνύει το κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή: Ολόκληρο το πολιτικό  σύστημα της μεταπολίτευσης αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας. Κι αυτή η πληγή έχει πια  κακοφορμίσει. Σκοτώνει τους πολίτες και τρέφεται από τις σάρκες τους.

Η αστραπή ελπίδας που φάνηκε για πολλούς το 2015 με την άνοδο των ριζοσπαστών της Αριστεράς στην εξουσία γρήγορα έσβησε αποκαλύπτοντας  μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες στην ελληνική ιστορία. Ο Τσίπρας ο ίδιος επέλεξε συνειδητά να γίνει μέρος της μεταπολίτευσης, τμήμα του σάπιου και διεφθαρμένου κατεστημένου που οδηγεί σε αλλεπάλληλες καταστροφές τον ελληνισμό. Αυτή είναι η μομφή, αυτό καταλογίζεται εξ ολοκλήρου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνει ανεξίτηλο στίγμα, όσο κι αν πολλοί θέλουν να εξαλείψουν τις μνήμες κι ακόμα περισσότερο, ελπίζουν στη λήθη.

Οσοι είναι μέσα στα πράγματα αντιλαμβάνονταν και δέχονταν ότι τα περιθώρια χειρισμών μιας πραγματικά λαϊκής κυβέρνησης το 2015 δεν ήταν πολλά. Οι απαιτήσεις ήταν περιορισμένες ακόμα και λόγω της ποιότητας των ανθρώπων που ανέλαβαν τις θέσεις ευθύνης. Αλλά…

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως καμιά δικαιολογία για τη διαιώνιση της ίδιας άθλιας εκμεταλλευτικής πολιτικής που οδήγησε στη χρεοκοπία την ηθική, την πολιτική και την οικονομική. Και στην  εξορία 500.000 Ελλήνων, που έφυγαν  όχι ως οικονομικοί αλλά ως πολιτικοί πρόσφυγες. Που δραπέτευσαν καταδιωκόμενοι από το failed state της Μπανανίας μη αντέχοντας τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, τον εμπαιγμό, τον ηθικό καθημερινό θάνατο. Αυτή την κατάσταση την οποία η νυν κυβέρνηση αναπαράγει σε όλα τα πεδία και με όλους τους τρόπους, σε βαθμό που οι πολίτες δικαιολογημένα δεν βρίσκουν διαφορές ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας.

Τραγικό παράδειγμα συνιστά το όνειδος με τα αυθαίρετα, με τις συνεχείς παρατάσεις, με την παραπληροφόρηση που τα τρολ έχουν εξαπολύσει στο διαδίκτυο και με τον ερασιτεχνισμό των κυβερνητικών και των κρατικών υπηρεσιών που δυστυχώς αυτή τη φορά στοίχισαν τόσους νεκρούς.

Τι θα ανέμενε κανείς να πράξει ένας ριζοσπάστης πρωθυπουργός για την αδιανόητη και εγκληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από παράνομες διαδικασίες στο οικιστικό τοπίο; Απλούστατα, στη χώρα που οδηγούνται στις φυλακές καστανάδες και ενδεείς φουκαράδες, θα περίμενε να πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στους εγκληματίες με τις γραβάτες που ιδιοποιούνται δημόσια αγαθά και που είναι συνυπεύθυνοι για μια σειρά από εφιαλτικές παρενέργειες, οι οποίες στα επόμενα χρόνια όσο το κράτος διαλύεται και ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται θα είναι όλο και πιο ολέθριες.

Εχουμε πια εμπεδώσει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν απλώς διεφθαρμένες, αλλά είχαν καταστήσει τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης. Ομως οι νυν κυβερνώντες, οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα πώς επιτρέπουν όλες αυτές τις άθλιες παρανομίες που στο κάτω κάτω έχουν και ταξικό πρόσημο; Πώς καλύπτουν τους υπερπρονομιούχους, τους δικτυωμένους, που κατ’ εξακολούθηση και με παράνομο οικονομικό όφελος καταστρατηγούν  όλο το πλέγμα των ατομικών δικαιωμάτων κει ελευθεριών των φτωχών, των-έξω-απ’-τα-κυκλώματα συμπολιτών μας; Πώς ιδεολογικοποιούν τη λαμογιά θυμίζοντας αλήστου μνήμης μέρες της μεταπολίτευσης;

Εχουμε  όλες τις ενδείξεις να ισχυριστούμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συμβιβάστηκε με την ανομία, χρησιμοποιεί τη διαφθορά και επιβιώνει χάρη στην πολιτική απάτη και στην υποταγή στα κελεύσματα του διεθνούς παράγοντα.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που αναζητούν το μαύρο ή το άσπρο για να ταυτιστούν και να αναπάραξουν το παιχνίδι της εκλογολογίας και της σκύλευσης των νεκρών είτε ως φταιχτών είτε ως αφορμή για ψηφοθηρία. Αναζητώ και επιδιώκω να προσεγγίσω τις δαιδαλώδεις αιτιακές αλυσίδες που βρίσκονται πίσω από κάθε φαινόμενο -κι αυτό στην πολιτική με τις έτοιμες λύσεις και τους αδαείς μυαλοπώληδες είναι δυσχερές.

Ομως η υπόθεση των πυρκαγιών και των αυθαιρέτων προσφέρεται για να φωτίσει και το ζοφερό παρελθόν αλλά και το δυσοίωνο μέλλον – αν δεν αλλάξουμε ρότα κι αν επιτέλους δεν αναληφθεί μια πρωτοβουλία για την παραδειγματική τιμωρία όσων διά πράξεων και παραλείψεων έχουν εκ του νόμου την ευθύνη για τη σημερινή τραγική κατάσταση.

Πολιτικά αφελώς λένε πολλοί “ποιος να τα βάλει με τη φύση;” ή “συμβαίνουν αυτά” ή “φταίει η Πυροσβεστική” και άλλες τέτοιες δικαιολογίες που μπορεί να έχουν βάση σε μερικές ευνομούμενες χώρες της Δύσης, αλλά….

Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτό. Είναι η κερδοσκοπία, τα οικονομικά συμφέροντα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης -του Τσίπρα δυστυχώς συμπεριλαμβανομένου- που έχουν καταστρέψει τα δάση μας, έχουν βιάσει τις παραλίες μας και όλο και συχνότερα οδηγούν και θα οδηγούν σε απώλειες ζωών.

Δίνω ένα όπλο στην κυβέρνηση, αν θέλει ανώριμα να συνεχίσει να επιρρίπτει την ευθύνη στους προηγούμενους, και παροτρύνω όσους έχουν ακόμα ένα είδος συνείδησης και συναίσθησης να ξεκινήσουν από σήμερα την Επιχείρηση Κάθαρσης, γιατί το έγκλημα είναι μεγάλο και η οργή του λαού ακόμα μεγαλύτερη. Ξαναφέρνω στη δημοσιότητα ένα έγγραφο για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ το 1998. Συντάχθηκε από τον τότε αντιεισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα, μετά από επισταμένη  μελέτη.

Διαβάστε το και θα καταλάβετε ότι οι ένοχοι για τον θάνατο των συνανθρώπων μας έχουν ονοματεπώνυμο. Και ότι κανείς από τους κατά νόμο υπεύθυνους δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε.

 

 

Ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Γ.Κολιοκώστας,  αποκαλύπτει ότι:

* Οι εμπρησμοί των δασών είναι έργο οργανωμένων εγκληματικών ομάδων.

* Επαγγελματίες καταπατητές είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εμπρησμών.

* Τα δάση καίγονται με τη συνδρομή και τη συνεργασία κρατικών οργάνων.

* Οι διαστάσεις της εγκληματικής αυτής δράσης είναι τεράστιες.

* Στα κυκλώματα των καταπατητών-εμπρηστών μετέχουν συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες, αστυνομικοί, δασικοί, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), μηχανικοί και αρχιτέκτονες, με ενεργό ανάμειξη και συνεισφορά στην εγκληματική δράση κατά του δασικού πλούτου της χώρας.

* Τα καμένα δάση οικοπεδοποιούνται σχεδόν αμέσως και για την ανοικοδόμησή τους ένα όργιο παρανομίας ακολουθεί τον εμπρησμό τους.

* Πλαστά και ανύπαρκτα συμβόλαια, εικονικές δίκες, κατάτμηση και μεταβιβάσεις δασικών εκτάσεων συνθέτουν το παζλ των έκνομων μεθόδων που μετέρχονται επιτήδειοι για να γίνουν τα δάση τσιμέντο.

* Ομφάλιος λώρος συνδέει τους καταπατητές με τους εμπρηστές. Δίχως το κίνητρο της οικοπεδοποίησης τα δάση σπάνια φλέγονται.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν αφήνει ούτε ένα περιθώριο αμφισβήτησης για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των πυρκαγιών καθώς επισημαίνει ότι οι φωτιές των τελευταίων ετών έχουν καταδείξει τα εξής αναμφισβήτητα στοιχεία:

* «Το μέγεθος της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας που συντελείται εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού από επαγγελματίες καταπατητές-εμπρηστές,οι οποίοι, έχοντας εξασφαλίσει την άμεση συνδρομή και συνεργασία κρατικών οργάνων,καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου και εννόμου τάξεως και αδιαφορώντας παντελώς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καταλαμβάνουν διά περιφράξεων και παντός άλλου μέσου δημόσιες δασικές εκτάσεις, καμένες από προηγούμενες πυρκαϊές και αναδασωτέες εκτάσεις και λοιπά κτήματα του Δημοσίου, κεκτημένα λόγω θέσεως και συστάσεως εξαιρετική σημασία, και ανεγείρουν εντός αυτών πολυτελείς πολυώροφες οικοδομές (βίλες) και

* Το μέγεθος της εγκληματικής αδράνειας, της ολιγωρίας, της ανοχής και της ανευθυνότητας των αρμοδίων και ταγμένων για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου κρατικών οργάνων, καθώς επίσης και την έκταση της διαφθοράς και της συμμετοχικής δράσης πολλών εξ αυτών στις γενόμενες καταπατήσεις.

* Συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες, δασικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, υπάλληλοι πολεοδομικών γραφείων, υπάλληλοι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υπάλληλοι ΟΤΑ κ.ά. είναι τα πρόσωπα που συμμετέχουν ενεργά στην προαναφερόμενη εγκληματική δραστηριότητα.

* Η σύνταξη ψευδών-πλαστών και εικονικών τίτλων κυριότητος (συμβολαίων και προσυμφώνων), η διεξαγωγή εικονικών δικών, στις οποίες δεν συμμετέχει ούτε ενημερώνεται παντάπασι το Δημόσιο, η κατάτμηση και μεταβίβαση δημοσίων δασικών εκτάσεων εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, η μεταγραφή τούτων κτλ. αποτελούν τα μέσα βάσει των οποίων δημιουργούνται ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητος, νομής και κατοχής στους καταπατητές και τίθενται υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα του Δημοσίου. Ακόμη και μέσω μικρών αγγελιών σε εφημερίδες και περιοδικά οι επιτήδειοι (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.ά.) αναλαμβάνουν έναντι αδράς αμοιβής την τακτοποίηση καταπατημένων οικοπέδων. Εν όψει δε της εξαγγελθείσης νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων και εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων το φαινόμενο θα ενταθεί και η έκταση της σήψης και της διαφθοράς αναμένεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». 

Μετά τη δημοσίευση του έγγραφου Κολιοκώστα, την εποχή Σημίτη,  η Αττική κάηκε πολλές φορές και την ίδια χρονιά. Και χιλιάδες αυθαίρετα χτίστηκαν. Οπως αποδεικνύεται είχαν θεμελιωθεί στο αίμα πολλών συνανθρώπων μας, ακόμα και μικρών παιδιών.

One thought on “Ποιοι κρύβονται πίσω από τις φωτιές στην Αττική – Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο