Τελευταία Νέα

 

Γράφει η Ιουλία Μπράμη

Μια θέα από τις ωραιότερες, μπορείς να απολαύσεις από το φυσικά υπερυψωμένο πέτρινο μπαλκόνι του ξεχωριστού μεζεδοπωλείου ΤΑΞΙΜΙ, στις Πηγές της Κρύας, στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία, όπου το πέτρινο και το υγρό στοιχείο εναρμονίζονται, τα βήματά σου ως περιηγητή θα σε οδηγήσουν στο μουσικό μεζεδοπωλείο Ταξίμι. Μια ιδιαίτερη ζεστή γωνιά που αναδύεται μέσα από τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις!

Το πρώτο πράγμα που συναντά κανείς είναι τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, που δεσπόζουν πάνω από το ποτάμι της Έρκυνας και εκθέτουν μια μαγευτική θέα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Ο εσωτερικός του χώρος, λειτουργικά διαμορφωμένος, με λιτή επίπλωση και διακοσμημένος με παραδοσιακές πινελιές. Φιλόξενο, ήσυχο, μα τόσο ζωντανό…!

Συνδυάζει καθημερινά τα εκλεκτά εδέσματα και ποτά με καλή μουσική, από τις 7 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα σε υποδέχεται από τις 12 το μεσημέρι και τα Σαββατόβραδα, ζωντανό μουσικό σχήμα συνοδεύει τη γευστική απόλαυση. Θα σε δελεάσουν τα παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά τα οποία “επιμελούμαστε πάντα με τα καλύτερα υλικά” μας επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες προσθέτοντας ότι τα πιάτα περιέχουν δικές τους ιδέες.

Για αλλεπάλληλες γευστικές εκρήξεις, σταθερή αξία και απόλυτη πρόταση, αποτελούν τα κρεατικά της ώρας, άψογης ποιότητας, απαράμιλλης γεύσης και ποικιλίας -ασφαλώς ντόπιας παραγωγής. Προσφέρεται μεγάλη ποικιλία και σε πιάτα θαλασσινών, για ενδιαφέρουσες εναλλαγές στις γευστικές προτιμήσεις. Το απαραίτητο για την περίσταση συνοδευτικό είναι ένα καλό ποτήρι κρασί που διατίθεται σε ποικίλες επιλεγμένες ετικέτες εμφιαλωμένου,που κοσμούν την κάβα στο Ταξίμι, καθώς και “χύμα από εκλεκτούς παραγωγούς που εμπιστευόμαστε πολλά χρόνια”, όπως επισημαίνει ο Νίκος.

Φυσικά, δεν λείπουν οι εναλλακτικές του λατρεμένου τσίπουρου και της δροσερής μπίρας, προς τέρψη όλων. Όλα αυτά μπορείς να βρεις στο Ταξίμι, σε προσιτές τιμές και με εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζεται από άψογο επαγγελματισμό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Εξάλλου, ευγενής φιλοδοξία των ιδιοκτητών είναι, “ο κόσμος που επισκέπτεται το μαγαζί ,να φεύγει ευχαριστημένος και να ξανάρθει”, καταλήγει η κυρία Ρίτα.

Το Ταξίμι επιβάλλεται με τη διακριτική του γοητεία. Ενας ξεχωριστός “παράδεισος” γεύσεων που αξίζει να γνωρίσουν οι λάτρεις του καλού φαγητού από την περιοχή μας αλλά και οι επισκέπτες της μαγευτικής Κρύας.

Και οι πιστοί… προσέρχονται!!

Το Ταξίμι μπορείτε να το βρείτε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.facebook.com/Taximi1998/

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο