Τελευταία Νέα

Αποφασισμένοι να φωνάξουν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» στην καρδιά της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο είναι οι ομογενείς. Ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι εκπρόσωποι των ομογενειακών σωματείων επιστρέφουν στις ΗΠΑ έχοντας στις αποσκευές τους το μεγάλο «ΟΧΙ» των χιλιάδων διαδηλωτών στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» οι εκπρόσωποι των ομογενειακών ομοσπονδιών στην Αμερική θα συναντηθούν, πιθανότατα στις 24 Φεβρουαρίου, για να συζητήσουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που εκπροσωπεί 204 οργανώσεις και χιλιάδες μέλη, εκτιμά ότι πολλοί από τα 4.000.000 Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ θα σπεύσουν να δώσουν το «παρών» σε ένα συλλαλητήριο.

Ο Πέτρος Γαλάτουλας σημειώνει: «Οπως το 1992 χιλιάδες ομογενείς βρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Αμερικής για τη Μακεδονία μας, το ίδιο θα πράξουν και τώρα». Στέλνει δε μήνυμα στους Ελληνες πολιτικούς που θα ψηφίσουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων τονίζοντας: «Θα απαξιωθούν ακόμα περισσότερο. Θα έρχονται στην Αμερική και κανένας δεν θα τους δίνει σημασία. Θα είναι ανεπιθύμητοι. Καμία οργάνωση δεν θα τους υποδεχτεί. Το συλλαλητήριο των ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερο σε παλμό γιατί οι ομογενείς έχουν ψυχή». Οπως λένε εκπρόσωποι των ομογενών στη «δημοκρατία», το συλλαλητήριο της Αμερικής θα οργανωθεί τον Μάρτιο έξω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. «Ηδη έχουμε σχετικά αιτήματα από Έλληνες του Σικάγου, της Βοστόνης, του Χιούστον, της Καλιφόρνιας, του Λος Αντζελες» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Στέλιος Κυριμλής. Ο ίδιος δηλώνει ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα για το θέμα και αδρανούν, με αποτέλεσμα τα Σκόπια αντί για θύτες να εμφανίζονται ως θύματα».

[dimokratianews]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο