Τελευταία Νέα

Γράφει η Νέλη Χαχάμη

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Δευτέρα 15/1, στο Παύλο Βοιωτίας, προκαλώντας σοκ και αναστάτωση στους συγγενείς ηλικιωμένης που έφυγε απ’ τη ζωή.

Συγκεκριμένα, δύο ώρες πριν την κηδεία και ανοίγοντας το φέρετρο στον Ιερό Ναό του χωριού-η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι-διαπίστωσαν πως μέσα βρισκόταν η σορός μιας άλλης γυναίκας, από την Άμφισσα.

Οι δύο γυναίκες κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, απ’ όπου και έσπευσαν να παραλάβουν τις σορούς δύο γραφεία τελετών, την ίδια ώρα, το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει η διοικήτρια του νοσοκομείου, κα Ευμορφία Βαλλά.

Ωστόσο, ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -/- ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Όπως προκύπτει από έρευνα των σχετικών τηρούμενων αρχείων:
Τη Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 10:00 π.μ προσήλθαν στο Γ.Ν Λιβαδειάς ταυτόχρονα δυο Γραφεία Κηδειών προκειμένου να παραλάβουν μια το καθένα σορό προς κήδευση.
Παρά το γεγονός ότι οι σοροί, που διατηρούνται στο ψυγείο του νοσοκομείου, φέρουν σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό περικάρπιο με το ονοματεπώνυμο του νεκρού, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (της διπλής παράδοσης), ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.
Στη συνέχεια, και κατά την παράδοση της μιας εκ των σορών στο χωριό Παύλο για την κηδεία, διαπιστώθηκε το ατόπημα. (Η δεύτερη σορός παρέμενε ακόμη στο Γραφείο Κηδειών για την σχετική προετοιμασία).
Τα δύο γραφεία κηδειών επικοινώνησαν και διευθέτησαν το θέμα μεταξύ τους, χωρίς να ειδοποιήσουν το Νοσοκομείο, όπως κανονικά όφειλαν.
Η Διοίκηση του Γ.Ν Λιβαδειάς
– εκφράζει αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες των εκλιπόντων και
– απευθύνει ειλικρινέστατη συγγνώμη προς τους συγγενείς της αποθανούσης με καταγωγή από το Παύλο Βοιωτίας, για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν.
Ενδοϋπηρεσιακά , θα γίνουν τα προβλεπόμενα.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΘΗΒΑΣ
ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΕΥΣΤ. ΒΑΛΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο