Τελευταία Νέα

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα που αφορά την διαχείριση αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με κτηνίατρο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων (εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α.), καθώς και η ηλεκτρονική τους σήμανση με μικροτσίπ.

Στόχος του Δήμου είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να καταγράψει και να παράσχει στα αδέσποτα ζώα την φροντίδα που απαιτείται. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους.

Παράλληλα τονίζεται ότι οι  ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς  οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπουν την κατοχή δεσποζόμενων ζώων και αφορούν στη διατήρησή τους σε οικίες, στον τρόπο περιπάτου, αλλά κυρίως στην ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους. Η επιλογή ζώου συντροφιάς προϋποθέτει άρτια ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με το Ν. 4039/12, ενώ οι παραβάσεις του επισύρουν ποινές και αυστηρά πρόστιμα.

Οι δημότες που εντοπίζουν αδέσποτους σκύλους μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου (τηλ. 2268350211), ώστε καταρχάς να εξακριβώνεται, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, αν τα ζώα είναι όντως αδέσποτα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το δήμο προαναφερθέν τηλέφωνο.  Τέλος, οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων υποχρεούνται να προσκομίσουν άμεσα στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (τηλ. επικοινωνίας, 22683-50211) αντίγραφο πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του κατοικίδιου ζώου που κατέχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο