Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία για την Ολομέλεια της Βουλής μπαίνει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκαλέσει εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει υποθέσεις του χώρου της Υγείας.

Την ώρα που οι εξελίξεις από το πεδίο των διαπραγματεύσεων προμηνύουν έντονους πολιτικούς και οικονομικούς κλυδωνισμούς το επόμενο διάστημα,η κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί να μεταφέρει την ατζέντα της εσωτερικής επικαιρότητας σε ζητήματα διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το τελικό κείμενο έχει ήδη ετοιμαστεί και βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώτο όνομα στην λίστα των υπογραφόντων είναι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της πλειοψηφίας είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντός των επόμενων ωρών,  ώστε έως το μεσημέρι να κατατεθεί επίσημα η πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής και να συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων. Επιθυμία άλλωστε του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εισαχθεί η πρόταση για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έχει περιγράψει ο κ. Τσίπρας το ερευνητικό ενδιαφέρον της εξεταστικής θα εστιάσει στις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο