Τελευταία Νέα

 

Στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς οι μαθητές του τμήματος Γ2 στo πλαίσιo του μαθήματος της Τεχνολογίας  “Ερευνα και Πειραματισμός”  επέλεξαν να ενταχθούν στα εγκεκριμένα από το ΥΠΠΕΘ προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας  Νέων – Junior Achievement Greece, συστήνοντας την Εικονική Επιχείρηση Biolife by 3 gym.

Μέσα από τη  σχολική διαδικασία και κατά την υλοποίηση του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν και να πειραματιστούν σε δύο διαφορετικά και παράλληλα αλληλένδετα θέματα : 1) τη δημιουργία από την αρχή ως την ολοκλήρωση και τη συσκευασία ενός προϊόντος και 2) την οργάνωση μιας επιχείρησης για την προώθηση του προϊόντος αυτού στην αγορά. Ερευνώντας για όλα τα υλικά, τις διαδικασίες, τις συνθήκες, τις προφυλάξεις, τους κανόνες ασφάλειας, τις χρήσεις, τις ποικιλίες κ.ά., αποφάσισαν και παρασκεύασαν εξαιρετικό χειροποίητο, βιολογικό σαπούνι με διάφορα συστατικά και  ιδιότητες.

Αυτές οι ενέργειες, που απαίτησαν πολλές ώρες εργασίας εκτός ωρών διδασκαλίας, πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της Τεχνολογίας του σχολείου με τον στοιχειώδη εξοπλισμό αλλά με πολλή όρεξη, φρέσκες ιδέες, νεανικό κέφι, πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας,  με την καθοδήγηση, την εποπτεία και την επιτήρηση της καθηγήτριας Τεχνολογίας Γερακοπούλου Βασιλείας, Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού.

Οι μαθητές οργάνωσαν το Business Plan  της επιχείρησης βάσει του οποίου είχαν μια πολύ καλή συμμετοχή στην Εμπορική Έκθεση Επιχειρηματικότητας στο Mall Athens στις 10/2/2017.

Τα νέα και οι δραστηριότητες της Εικονικής Επιχείρησης Biolife by 3 gym δημοσιεύονται  στο blog  της ομάδας στη διεύθυνση biolifeby3gym.blogspot.gr και στην ιστοσελίδα  του σχολείου στη διεύθυνση 3gym-livad.voi.sch.gr.

Μέχρι και σήμερα οι μαθητές εμπλουτίζουν  την γκάμα των προϊόντων τους  και προσπαθούν  να προβάλουν την επιχείρησή τους  στο κοινό.

Βασικός στόχος της Εικονικής Επιχείρησης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον, η συνειδητή από τους πολίτες παραγωγή, αγορά και χρήση βιολογικών προϊόντων, η στήριξη και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγών της περιοχής μας .

Σε αυτή την προσπάθεια είχαν πολύτιμη βοήθεια και ουσιαστική στήριξη από γονείς μαθητών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, τοπικούς επιχειρηματίες, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον κ. Μαρίου Νικόλαο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ, ως εθελοντή-σύμβουλο της επιχείρησής τους.

 

Δείτε και το βίντεο: https://youtu.be/yg9EWZA-YeU

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο