Τελευταία Νέα

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας με τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων-ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/3/17, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά  στο γνωστό πρόβλημα των δυσμενών χρηματοδοτικών συνεπειών που είχε η ένταξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον στόχο 2 του προγράμματος κατά την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο (2007 – 2013), όταν το ΑΕΠ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχε θεωρηθεί, λανθασμένα, υψηλότερο από το πραγματικά εμφανιζόμενο τα τελευταία 15 χρόνια, λόγω συνυπολογισμού σ’ αυτό του παραγόμενου ΑΕΠ της περιοχής Οινοφύτων/Σχηματαρίου. Αν δεν είχε συμβεί αυτή η στρέβλωση, που συνεχίζεται και στο τρέχον πρόγραμμα, η Στερεά Ελλάδα την περίοδο 2007-2013 θα ήταν περιφέρεια στόχου 1 και το ύψος της χρηματοδότησής της μεγαλύτερο.

Οι βουλευτές της Περιφέρειας ζήτησαν από τον γ.γ. την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κονδυλίων για την άρση των συνεπειών της παραπάνω στρέβλωσης, που αποτελεί πάγια θέση όλων των φορέων της Στερεάς Ελλάδας, και τη χρηματοδότηση έργων με έμφαση στο περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Ο κ. Κορκολής δεσμεύτηκε ότι, με τη ρήτρα αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διορθωθεί η  προηγούμενη αδικία, με την εξασφάλιση και διανομή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιπλέον κονδυλίων της Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο