Τελευταία Νέα

Με την παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στα έργα οδοποιίας και άρδευσης στην Κωπαΐδα από την Περιφέρεια για τη διευκόλυνση της αγροτικής δραστηριότητας, αλλά και γενικά της αντιμετώπισης των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια μετά το κλείσιμο του αρμόδιου οργανισμού.

Οι κάτοικοι του Ορχομενού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Έργο που εντάχθηκε ήδη στο ΕΣΠΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της κατάρτισης των δασικών χαρτών. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας ότι η διαδικασία κατάρτισης είναι προβληματική και θα πρέπει να διορθωθεί. Από το Συμβούλιο αποφασίστηκε η σύνταξη κειμένου-ψηφίσματος που θα εκφράζει τις ενστάσεις των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στο σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τα έργο της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου στον Ορχομενό, που όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού αλλά και υπόδειγμα πολιτιστικού αξιοθέατου».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο