Τελευταία Νέα

Καθώς μεγαλώνει το παιδάκι σας, φτάνει εκείνη η στιγμή που πρέπει να προγραμματίσετε την ανακαίνιση του βρεφικού δωματίου και να το μεταμορφώσατε σε έναν χώρο πιο άνετο για το παιδάκι σας. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να οργανώσετε το δωμάτιο και να το κάνετε σε έναν πρακτικό χώρο για ένα παιδί του δημοτικού; Πάμε να τις ανακαλύψουμε παρακάτω!

  • Φρεσκάρετε τους τοίχους

Μια πολύ έξυπνη κίνηση ώστε να αλλάξετε το ύφος και την αισθητική του δωματίου είναι να φρεσκάρετε τους τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό και ευχάριστο χρώμα για να δώσετε ζωντάνια στο δωμάτιο αλλά και ενέργεια στο παιδάκι σας όταν διαβάζει. Είναι σημαντικό ο χώρος του παιδιού σας να έχει θετική αύρα και ένα ήρεμο κλίμα. 

  • Αφίσες τοίχου

Για να εμπλουτίσετε το δωμάτιο μπορείτε επίσης να κρεμάσετε μερικές αφίσες τοίχου οι οποίες είναι μια πολύ μοντέρνα και ιδιαίτερη προσθήκη. Οι αφίσες τοίχου είναι αρκετά οικονομικές έτσι λοιπόν κάνετε αυτή την ανακαίνιση χώρου για να είστε μέσα στο budget.

  • Προσθήκη ενός γραφείου

Από τη διακόσμηση παιδικού δωματίου δεν γίνεται να λείπει και η προσθήκη ενός γραφείου ώστε το παιδάκι σας να διαβάζει. Στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια γωνία διαβάσματος η οποία θα περιέχει ένα γραφείο, μια αναπαυτική καρέκλα και φυσικά ένα φωτιστικό.

  • Εγκατάσταση μιας βιβλιοθήκης 

H βιβλιοθήκη είναι μια must αγορά καθώς όταν το παιδάκι σας ξεκινήσει το σχολείο, πολύ σύντομα το δωμάτιο θα γεμίσει βιβλία. Μια βιβλιοθήκη θα σας βοηθήσει να έχετε καθημερινά έναν οργανωμένο χώρο και να βάζετε σε μια σειρά τα πράγματα του παιδιού.  

Εάν στο δωμάτιο δεν υπάρχει χώρος για εγκατάσταση βιβλιοθήκης μια κίνηση που θα σας λύσει τα χέρια είναι να βρείτε στην αγορά μερικά επιτοίχια ράφια τα οποία θα τοποθετήσετε επάνω στον τοίχο σας και θα δημιουργήσετε extra αποθηκευτικό χώρο. Πάνω στα ράφια αυτά εκτός από βιβλία μπορείτε να προσθέσετε επίσης διακοσμητικά χώρου, όπως κάποιο παιχνίδι του παιδιού, ένα φυτό, κάποιο κάδρο, μολυβοθήκες κτλ.  

  • Επένδυση σε μικρά διακοσμητικά 

Μερικά διακοσμητικά όπως μαξιλαράκια, χαλάκι πατώματος, ένα νέο φωτιστικό για το κεντρικό φωτισμό, μια όμορφη μολυβοθήκη, μια ποιοτική συρταριέρα γραφείου κτλ. είναι επίσης μερικές από τις αγορές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ονειρικό δωμάτιο για το παιδάκι σας το οποίο θα αγαπήσει με τη πρώτη μάτια. Είναι σημαντικό ο χώρος να είναι πρακτικός ειδικά κατά τη περίοδο που το παιδάκι σας είναι στο δημοτικό και περνάει αρκετές ώρες στο δωμάτιο του διαβάζοντας για το σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο