Τελευταία Νέα

Η διεθνής ακτινοβολία της MYTILINEOS, που αντανακλάται και στα επιτεύγματα του ομίλου, με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε για το 2023 να μαρτυρούν μία εξαιρετική πορεία, αποτελεί ένα εχέγγυο σταθερότητας και ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Βοιωτίας. 

Κι αυτό γιατί η ελληνική πολυεθνική, που παρά το γεγονός της εντυπωσιακής της επέκτασης, μέσω της οποίας ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, δείχνει να μη ξεχνά ποτέ τον τόπο απ’ όπου ξεκίνησε ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας της, η Αλουμίνιον της Ελλάδος. 

Μέσα από έργα υποδομών, αλλά και μέσα από δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, η MYTILINEOS δείχνει έμπρακτα την έγνοια και το ενδιαφέρον της για την πορεία της τοπικής κοινωνίας, αποτελώντας από τη μία σημαντικό παράγοντα σταθερότητας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και τα εισοδήματα κι από την άλλη, ισχυρό πόλο έλξης νέων επιχειρήσεων. 

Μόνο για το 2023 το συνολικό ποσό σε έργα υποδομών και χορηγίες για τους Δήμους Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και Λεβαδέων ξεπέρασε τις 700 χιλιάδες ευρώ. 

Ειδικότερα, στο Δήμο Διστόμου – Αντίκυρας – Αράχωβας, η Αλουμίνιον της Ελλάδος ανέλαβε να φέρει σε πέρας τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών του δημοτικού δικτύου ύδρευσης της Παραλίας Διστόμου και της Αντίκυρας.
  • Την υλοποίηση εργασιών συντήρησης για τα σχολικά συγκροτήματα Παραλίας Διστόμου (οικισμός Άσπρα Σπίτια).
  • Την αγορά και αντικατάσταση πάγιου εξοπλισμού συλλογής απορριμμάτων (κάδων) για τη δημοτική παραλία του Αγίου Νικολάου. 
  • Την κάλυψη μέρους τους κόστους για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων του ΔΔΑΑ.

Ταυτόχρονα, συνέβαλε και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης το Φθινόπωρο του 2023, όπου το εργοστάσιο ενοικίασε και παραχώρησε στον ΔΔΑΑ μηχανήματα έργου για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και διάνοιξης δρόμων στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή, ενώ συνέδραμε με συνέπεια σε μία σειρά από τομείς όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η βιώσιμη ανάπτυξη,  με το εργοστάσιο να βρίσκεται δίπλα στα ενδιαφερόμενα μέρη του υλοποιώντας έργα υποδομών, προσφέροντας εξοπλισμό, στηρίζοντας προγράμματα και δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων, και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις φορέων και οργάνων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα μείζονος σημασίας.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι για το 2024 η ελληνική πολυεθνική, μέσω της βιομηχανικής μονάδας Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναμένεται να βάλει τη σφραγίδα της σε δύο πολύ σημαντικά έργα υποδομών. Το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Αντίκυρας από την Δημοτική Αρχή, έργο στο οποίο η εταιρεία συμμετέχει καλύπτοντας τη δαπάνη για την αντικατάσταση μέρους του δικτύου. Το δεύτερο αφορά στην ανάπλαση των σχολικών αυλών και στην αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και περιλαμβάνει μια σειρά από επεμβάσεις σε όλα σχεδόν τα σχολεία του ΔΔΑΑ. Το έργο της ανάπλασης των σχολικών αυλών και της αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη από το 2023, έτος μέσα στο οποίο ολοκληρώθηκε ο χρωματισμός του Δημοτικού σχολείου της Αντίκυρας, η αποκατάσταση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Διστόμου (οικισμός Άσπρων Σπιτιών), ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 με παρεμβάσεις στα σχολεία της Αντίκυρας, της Αράχωβας, του Στείριου, του Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου (οικισμός Άσπρα Σπίτια). 

Αντίστοιχα και στο Δήμο Λεβαδέων, το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος ανέλαβε μία σειρά από κρίσιμες για την τοπική κοινωνία δράσεις όπως δρόμοι, γήπεδα και παιδικές χαρές. Η Αλουμίνιον της Ελλάδος και το 2023 δήλωσε ένα βροντερό «παρών»  σε σημαντικούς κοινωνικούς τομείς όπως η καταπολέμηση της φτώχειας, ο αθλητισμός, η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η βιωσιμότητα της πόλης. 

Η επαφή του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος με την τοπική κοινωνία, ως μονάδας μίας κορυφαίας, πλέον, ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας όπως η MYTILINEOS, αποτελεί, το δίχως άλλο, το μεγαλύτερο εχέγγυο σταθερότητας και ανάπτυξης του κοινωνικού ιστού της Βοιωτίας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο