Τελευταία Νέα

Προσπάθεια φίμωσής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Ταγκαλέγκας. Δείτε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτρης Καραμάνης, υποκαθιστώντας τις αρμοδιότητες της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με διέκοψε και μου αφαίρεσε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας εκτός θέματος την τοποθέτησή μου.

Είναι αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος να θεωρεί ότι η λειτουργία του θα στηρίζεται στις δικές του επιθυμίες, ο ίδιος άνθρωπος που διατράνωνε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης περιόδου ότι ο Δήμαρχος είναι “φιλοξενούμενος” και “εντολοδόχος” του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο η Πρόεδρος θα μπορούσε να με διακόψει και αιτιολογώντας τον λόγο της διακοπής, να μου ζητήσει να σταματήσω. Αν δεν σταματούσα, μόνο τότε θα μπορούσε να μου αφαιρέσει τον λόγο.

Ο κ. Καραμάνης όμως δεν έμεινε μόνο εκεί, με νοήματα και χειρονομίες έδειξε τον δρόμο της διακοπής και αναβολής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , υποκαθιστώντας και αυτήν αρμοδιότητα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προφανώς, ο κ. Καραμάνης προτιμά τις διακοπές και τις εκτροπές της διαδικασίας, από την διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων. 

Προφανώς, ο κ. Καραμάνης θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο, “ναό της Δημοκρατίας”, μόνο στα λόγια.

Στην πράξη προτίμησε την αναβολή της συνεδρίασης, για να μην ακουστούν όσα ήθελα να πω.

Γιατί γνωρίζει βαθιά μέσα του ότι η αλήθεια αργά ή γρήγορα έρχεται στο φως. Κι αυτό, όπως αποδείχτηκε σήμερα, το φοβάται.

Υ.Γ: Στους έξαλλους Συμβούλους της μειοψηφίας του χθες και της πλειοψηφίας του σήμερα, να τους ευχηθώ ότι εφόσον εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια, να καταλάβουν ότι πια δεν είναι στην αντιπολίτευση και να αποφασίσουν να είναι πιο παραγωγικοί και βοηθητικοί, ώστε να ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις.

                    Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

           Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

           Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, 

                π. Δήμαρχος Λεβαδέων 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο