Τελευταία Νέα

Στα αγαπημένα του χώματα, στον τόπο που γεννήθηκε και λάτρεψε, στο νησί που ποτέ δεν ξέχασε και δήλωνε πάντα παρών, όχι μονο ηθικά, αλλά ιστορικά ως έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες. Τον Επίτιμο Δημότη Σκιάθου, τον μεγάλο Ευεργέτη του νησιού θα δεχτεί στην τελευταία του κατοικία η Σκιάθος, με θέα το απέραντο γαλάζιο, κοντά στο κύμα όπως ο ίδιος επιθυμούσε, όπως ο ίδιος επέλεξε το σημείο, το τελευταίο καλοκαίρι της επίσκεψής του το 2023 στο δήμαρχο του Νησιού Θοδωρή Τζούμα.

Το Τελευταίο αντίο

Την Πέμπτη στις 2 το απόγευμα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου. Η σορός του θα μεταφερθεί στην γενέτειρά του την Σκιάθο την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου όπου στις 12 το μεσημέρι, η πομπή από την Παραλία θα ανηφορίσει την Παπαδιαμάντη και θα φτάσει στο Κοιμητήριο του νησιού όπου θα ψαλεί τρισάγιο και θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης πέθανε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου σε ηλικία 93 χρονών, στέλεχος της Motor Oil και στενός συνεργάτης του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Γεννήθηκε το 1930, στη Σκιάθο. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. επί σειρά ετών και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου, ενώ υπήρξε και στέλεχος και της Τράπεζας Πειραιώς.’

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

“Εάν υπάρχει ένας μόνο όρος που περιγράφει την πολυετή διαδρομή του Γεώργιου Π. Αλεξανδρίδη, δεν είναι άλλος από τη λέξη προσφορά.

Με μεγάλη συγκίνηση, θλίψη και τον οφειλόμενο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, αποχαιρετούμε, σήμερα ένα γνήσιο Σκιαθίτη ένα πραγματικό πατριώτη, ένα μεγάλο ευεργέτη.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, αλλά και ως αναγνώριση της εξέχουσας προσωπικότητάς του και της προσφοράς του τεράστιου κοινωνικού του έργου στην τοπική μας κοινωνία, ανακηρύχθηκε ως Επίτιμος Δημότης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης ήταν πρώτα και πάνω απ΄ όλα προσηλωμένος στην ευεργεσία, αναλάμβανε τα έξοδα νοσηλείας απόρων Σκιαθιτών σώζοντας ζωές, για περισσότερα από 30 χρόνια εξασφάλιζε το γιορτινό τραπέζι σε όλους τους οικονομικά αδύναμους της Σκιάθου, δώριζε χιλιάδες λίτρα καυσίμων για τις ανάγκες των σχολείων, των υπηρεσιών, των εκκλησιών, του κέντρου υγείας, είχε καλύψει την δαπάνη εκπόνησης των μελετών αναστήλωσης του Κάστρου και των Ιερών Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς, η προσφορά του ήταν πολυσχιδής, αδιάλειπτη και ανιδιοτελής.

Ποτέ δεν ξέχασε ότι ανήκει σε μια πατρίδα και σε μια κοινωνία με τις οποίες οφείλει να μοιράζεται την επιτυχία του.

Η έννοια του ήταν πάντα η πατρίδα του, η Σκιάθος και οι ανάγκες των συμπολίτων του.

Η Σκιάθος θα είναι για πάντα ευγνωμονούσα!

Για πάντα Άξιος !”

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετάμε τον Γιώργο Π. Αλεξανδρίδη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil. Έναν άνθρωπο που υπήρξε πυλώνας δημιουργίας και ανάπτυξης της Motor Oil, πηγή έμπνευσης και συνοδοιπόρος της διαδρομής της Εταιρείας μας από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της.

Ένα λαμπρό μυαλό, μια πηγαία ψυχή, ένα πνεύμα με μοναδική οξύνοια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η οικογένεια της Motor Oil, καθεμία και καθένας από εμάς, θα τον θυμόμαστε με απεριόριστο σεβασμό.

Παράκληση της οικογενείας όπως αντί στεφάνων δοθούν δωρεές στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο. Εις μνήμην η Motor Oil πραγματοποιεί δωρεά 100.000 στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα».

Ο Γιώργος Π. Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1930. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. επί σειρά ετών και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας».

 Ν.Τ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο