Τελευταία Νέα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Βοιωτίας ξεκίνησαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου τα μαθήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς, στο  πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Είναι γνωστό πως η κολύμβηση παρέχει στα παιδιά έναν υγιεινό τρόπο ζωής με την ενεργό  

συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και βοηθά έτσι να διατηρούν υγιές σώμα και πνεύμα.   Η εκμάθηση της κολύμβησης δεν αποτελεί απλά μια αθλητική δραστηριότητα αλλά συμβάλλει σημαντικά στην ολόπλευρη ψυχοσωματική καλλιέργεια των παιδιών. 

 Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και  ειδικότερα: 

✓ η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ✓ ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, ✓ η αποφυγή του πνιγμού, 

✓ η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, 

✓ η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, 

✓ η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, ✓ η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών. 

 Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού 2ωρου, το οποίο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου. Το περιεχόμενο του μαθήματος έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

Συντονίστρια κολύμβησης η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα «Κολύμβηση», κα Ντόκου  Φωτεινή.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο