Τελευταία Νέα

Στο Μόντρεαλ του Καναδά απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών και μετά από σύντομη ασθένεια ο Σωτήριος Κυρβούσης. Γεννήθηκε το 1939 στη Λιβαδειά, γιος του Κωνσταντίνου Κυρβούση και της Θεοδώρας, το γένος Λυμπεροπούλου. Εργάστηκε τη δεκαετία του 1960 στον Δήμο Λεβαδέων και μετά από σπουδές στη Μαγειρική εγκαταστάθηκε στο Καναδά όπου διηύθυνε εστιατόρια ώσπου τελικά να αποκτήσει το δικό του. Νυμφεύθηκε το 1970 στη Λιβαδειά την Denyse Kirvoussis Pelletier με την οποία απέκτησε μια κόρη την Ελένη – Θεοδώρα -η οποία του χάρισε τον εγγονό του Ραφαήλ.

Ο Σωτήριος Κυρβούσσης υπήρξε σε όλη του τη ζωή λάτρης της Λιβαδειάς. Επισκεπτόταν τη γενέθλια πόλη κάθε καλοκαίρι και μέχρι πρόσφατα διατηρούσε περιουσία στην πόλη. Είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζώα και βοηθούσε τους Φιλόζωους.

Διακρίθηκε για την τεράστια εγκυκλοπαιδική του μόρφωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λαογραφία της Λιβαδειάς. Ηταν ένα δραστήριο πνεύμα, ένας εξαιρετικός αφηγητής και ένας θαυμαστός μνήμων. Υπήρξε άψογος οικογενειάρχης, φιλόστοργος πατέρας και παππούς και σπάνιος φίλος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο