Τελευταία Νέα

Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας “Η Δαδιώτικη Εστία” διοργανώνει και φέτος την 20ή Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο πρώην κτίριο ΑΤΕ, επί της οδού Ευταξία στην Αμφίκλεια.

Η επιτυχημένη έκθεση – θεσμός, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί φόρο τιμής στον άρτο και στην πολιούχο της Αμφίκλειας, την Παναγία τη Μεσοσπορίτισσα όπως την ονομάζουν οι Δαδιώτες, που εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου).

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε περίτεχνα αρτο-εκθέματα και να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα, όλα τους φτιαγμένα από τις δραστήριες γυναίκες της Αμφίκλειας και τα μέλη του Συλλόγου.

Μία περιήγηση στο μοναδικό στην Ελλάδα “Μουσείο Άρτου” κρίνεται απαραίτητη όπως και οι εξορμήσεις εντός και εκτός Αμφίκλειας. Εξαιρετική πρόταση για διασκέδαση είναι η 21η Γιορτή Τσίπουρου στον Μπράλο, η οποία διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00μ.μ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η Ανδριάνα Μόκα και ο Γιάννης Τσαπρούνης θα σας κρατήσουν συντροφιά με τις μουσικές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο